آبکاری لوستر در خانه ، با سلام و عرض ادب خدمت شما دوستان عزیز. در این مقاله قصد داریم در مورد یکی از موضوعات مهم در مبحث دکوراسیون داخلی منازل با شما سخن بگوییم . که این موضوع لوستر ها یا همان وسیله های روشنایی میباشند.
به دلیل اینکه دغدغه ی بسیاری از شما عزیزان در مورد نحوه ی تهیه ی لوستر ، طریقهی نگهداری و روش صرفه جویی در هزینه های ناشی از این وسیله ، تصمیم گرفتیم که به شما عزیزان مطالبی را در خصوص آبکاری لوستر ها در خانه، ارائه کنیم.
ابتدا بایستی در مورد آبکاری بدانیم.
عمل پوشش دهی به یک جسم به وسیلهی یک سری مواد که به عنوان یک لایهی پوششی دوم بر روی بدنهی آن جسم مینشیند ، آبکاری نام دارد. این فرایند فوایدی مثل ، مهار خوردگی ، تغییر قابلیت هدایت ، بهبود سایش ، افزایش قابلیت جوش پذیری ، کاهش اصطکاک ، مقاومت در برابر حرارت و سخت شدن مواد را ایجاد میکند و می تواند کیفیت و عملکرد ماده را تا مقدار زیادی بهتر کند.
اکنون از آنجایی که در این مطلب ، قصد ما این است که در مورد آبکاری لوستر بیشتر بدانید ، بایستی در مورد آبکاری فلزات آگاهی بیشتری به شما عزیزان بدهیم.
آبکاری فلزات یعنی برای جلوگیری از آسیب پذیری ، یک روکش فلزی را بر روی فلزی دیگر ، با آبکاری کردن ، ایجاد کنیم . اما مهم تر این سوال است که دلیل اینکه فلزات به آبکاری نیاز دارند چیست ؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که همه ترکیب های موجود در دنیای اطراف ما، تحت تاثیر عوامل محیطی مختلف دچار خوردگی، اکسید شدن، تحمل ضربه و فشار، سایش و از این دست تغییرات شیمیایی و فیزیکی قرار می گیرند.
فلزات و آلیاژها بیش از هر ترکیب دیگری دچار این مشکلات شده و گاهی این موارد برایشان به مشکلی جدی تبدیل می شود تا جایی که ممکن است از جلوه و زیبایی این فلزات را کاهش دهد. به همین منظور لایه ای از فلز یا آلیاژی که دارای خواص و مقاومت بهتری در برابر عوامل فرسایشی محیطی باشند، بر روی فلز مورد نظر نشانده می شود. این روش از قدیمی ترین و مهم ترین روش های حفظ و پوشش دهی فلزات به شمار می رود.
آبکاری فلزات مناسب برای فلزاتی که کاربرد از آن ها بیشتر از دیگر فلزات است یا فلزات ارزشمند تری هستند مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله این فلزات می توان به (روی ، مس ، قلع و فلزات گرانبهایی مثل طلا ، نقره و پالادیوم) اشاره نمود.
در ابتدا قبل از آبکاری لوستر در خانه باید آن را تمیز کنید.
خود این موضوع به دو تا مسئله ی جدا ختم میشود:
_ تمیز کردن لوستر بدون بازکردن آن
_ تمیز کردن لوستر با بازکردن آن
تا به حال شده است که فکر کنید که چگونه لوسترها را بدون باز کردن قطعات تمیز کنید؟ گاهی اوقات لوستر شما به راحتی باز و تمیز نمی شود. در این حالت برای دسترسی به قسمتهای مختلف لوستر به یک نردبان نیاز دارید و یک پارچه ضخیم برای پخش شدن در زیر آن.
البته اگر زیر لوستر فرش پهن شود ، یک تکه پارچه معمولی کافی است. حالا به این سوال رسیدیم که لوستر را با چه چیزی تمیز کنیم. برای تمیز کردن لوستر در این حالت ، شما نیاز به یک محلول حاوی ۱ واحد الکل و ۴ واحد آب دارید. این راه حل ساده یک جایگزین خانگی و مقرون به صرفه (بدون مواد مضر مانند آمونیاک) برای اسپری تمیز کننده لوستر ، لوستر پاک کننده بلور و اسپری براق کننده لوستر موجود در بازار است.
محلول را روی پارچه تمیز و مرطوب و بلورهای انواع لوستر بپاشید. قسمتهای مختلف لوستر را پس از غبارروبی با پارچه مرطوب تمیز کنید. در آینده می توانید از این محلول به عنوان اسپری تمیز کننده لوستر ، پاک کننده لوستر کریستال و حتی جلای لوستر برای صیقل دادن لوستر استفاده کنید. توجه داشته باشید که برای دسترسی به قسمتهای مختلف لوستر ، هرگز آن را نچرخانید و به جای آن نردبان را حرکت دهید. نظافت لوستر از این طریق ، اگرچه سریعتر ، به دقت و ظرافت بالایی نیاز دارد.
این روش نسبت به روش قبلی تا حدودی مشکل سازتر است و علی رغم داشتن اسپری تمیز کننده لوستر بدون نیاز به دستمال ، حتی جالب تر است. به این ترتیب شما به یک نردبان و یک سفره بزرگ احتیاج دارید
برای تهیه اسپری تمیز کننده لوستر خود در این روش ، کافی است ۱ واحد سرکه سیب را با ۳ واحد آب مخلوط کنید. با استفاده از این محلول ، دیگر نیازی نیست که از خود بپرسید که چگونه لوستر را تمیز کنید.
قبل از تمیز کردن لوستر بلوری (یا مدل های دیگر) ، قسمت بالای لوستر متصل به سقف را با پلاستیک بپوشانید و سفره را زیر آن پهن کنید. محلول را روی بلورها اسپری کنید.
این یک روش عالی و قدرتمند برای تمیز کردن لوستر بلوری و صیقل دادن لوستر است که نیازی به خشک شدن ندارد. هر کدام از بلورها را آخرین بار تمیز نکردید ، هر کریستال را با دستمال پاک کنید.
همان طور که می دانید آبکاری لوازم منزل نیز در کنار سایر آبکاری ها اهمیت دارد. در واقع بسیاری از لوازم نمی توانند به شکل مستقیم در عرصه مصرفی ما وارد شوند. به عنوان مثال ماشین لباسشویی در بدنه خود از فلزات آبکاری شده بهره مند می شود. این آبکاری برای جلوگیری از زنگ زدگی، تزیین لوازم منزل، بالا بردن مقاومت آن در برابر خطرات دینامیکی و … مورد استفاده می باشد.
توجه داشته باشید که این آبکاری می تواند تاثیر مثبتی بر عمر لوازم منزل داشته باشد. از همین رو صنعتگران پروسه آبکاری فلزات را در لوازم منزل نیز مورد اهمیت می دانند. چون در چنین حالتی می توانند عمر وسیله را افزایش و آن را در برابر عوامل گوناگون حفظ نمایند. تصور کنید اگر یک ماشین لباسشویی از آهن بدون روکش تولید شده باشد، در همان چند روز اول به یک آهن زنگ زده بدون کارایی تبدیل می شود. در این وسیله از روکش های مقاوم در برابر آب، رطوبت و دمای بالا استفاده می گردد.
برای آبکاری لوازم منزل بهتر است در رابطه با فلزات مختلف اطلاع کمی داشته باشید تا بدانید کدام یک از این آبکاری ها برای کدامین قطعات مناسب و درخور می باشند. برای آبکاری لوازم منزل از فلزاتی نظیر نیکل، گالوانیزه، مس، آبکاری پلاستیک و کروم استفاده می شود. این نوع آبکاری ها باید مقاومت بالایی در برابر گرما و خوردگی ارائه نمایند. آبکاری لوستر نیز بخشی از آبکاری لوازم منزل است که در منازل پیرو سبک سلطنتی از جایگاه مهم و ویژه ای برخوردار است.
این نوع آبکاری بیشتر به منظور جلوه و زیبایی لوستر مورد توجه قرار می گیرد. از این رو رنگ های نقره ای، طلایی و مسی بیشترین دایره کاربردی را در این آبکاری ها دارند. بیشتر افراد تمایل دارند از آبکاری نقره یا آب طلا برای درخشش لوستر بهره مند گردند. هر چند که در این آبکاری از فلز نیکل، زینک کبالت، زینک نیکل، کادمیوم، کروم و … نیز بسیار بهره مند می شوند. این فلزات درخشش زیادی در کنار نور لوستر از خود نشان می دهند.
در این قسمت جا دارد که برای تکمیل تر شدن موضوع مورد بحث مون ، از انواع دیگر آبکاری وسایل که امکان انجام آن در منزل وجود دارد ، برای شما عزیزان نام ببریم :
سینی نیز یکی دیگر از لوازم منزل است که باید آبکاری شود. آبکاری لوازم منزل در موارد این چنینی با ویژگی های خاصی دنبال می شوند. در واقع در آبکاری سینی هم جلوگیری از زنگ زدگی مد نظر قرار می گیرد و هم زیبایی وسیله حائز اهمیت است.
آبکاری ظروف تزیینی می توانند در جنس های مختلفی نظیر نقره، آب طلا، برنج، مس و گاهی نیز نیکل دنبال شوند. نقره در میان ظروف تزیینی کاربرد قابل توجهی دارد. این ظروف با رنگ زیبایی دیده می شوند. ضمن اینکه مقاومت نسبتاً خوبی نیز در زمینه ضربات به همراه دارند.
به طور کلی آشپزخانه یک محیط مرطوب است که کلیه لوازم آن نیز در مجاورت آب، رطوبت یا بخار قرار می گیرند. بنابراین تجهیزات به کار رفته در آبکاری لوازم منزل محدوده آشپزخانه باید از مقاومت خوبی در زمینه زنگ زدگی برخوردار باشد. به عنوان مثال شیرآلات یا سینک ظرفشویی، کانتر آشپزخانه، کابینت و … همگی در مجاورت رطوبت قرار دارند. کروم فلز سنگین و سختی است که مقاومت قابل توجهی در برابر عواملی نظیر رطوبت و آب دارد.
به همین خاطر در محدوده سینک ظرفشویی، کابینت، آب چکان سینک ظرفشویی و … از این آبکاری کمک گرفته می شود. این فلز درخشندگی قابل توجهی دارد که در طول استفاده کدر نمی شود. از فلز نیکل نیز برای آبکاری شیرآلات استفاده می شود. این فلز پس از مدتی درخشندگی اولیه خود را از دست می دهد.
آبکاری پیچ و مهره در روش های مختلفی دنبال می شود. برای آبکاری قطعات پیچ و مهره از گالوانیزه سرد یا گرم کمک گرفته می شود. در گالوانیزه سرد از یک لایه نازک روی برای پوشش دهی پیچ و مهره استفاده می شود. این پوشش بسیار کم ضخامت بوده و تحمل رطوبتی بسیار پایینی دارد. ضمن اینکه قابل خراش می باشد.
سخن پایانی
ممنون از شما دوستان گرامی که تا این جای مطالب ما ، با ما بودید و اجازه دادید که ما بتوانیم آگاهی کوچکی در این زمینه به شما ارائه کنیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.
صنایع لوسترسازی مهروماه بابیش از 35 سال سابقه ی درخشان درزمینه طراحی و تولید انواع لوستر و چراغ های تزئینی درخدمت مشتریان عزیز میباشد. این مجموعه باکادر مدیریتی وفنی مجرب بادرنظر گرفتن تمام سلایق یکی از پیشگامان عرصه نورپردازی درکشور بشمار می آید. تمام محصولات ما در بخش های مختلف و مورد نیاز ریختگی ، آبکاری ، پرداخت کاری ،مونتاژ وکنترل کیفیت به تولید رسیده و به بازار عرضه میگردد
طراحی سایت و بهینه سازی سایت @ گروه فنی مهندسی سیف دیزاین
دیدگاهتان را بنویسید