یکی از مهمترین ویژگی های طراحی رستوران نورپردازی است. نورپردازی در رستوران می تواند به زیبایی های بصری فضای رستوران شما بیافزاید و یک تجربه عالی برای مشتریان شما رقم بزند. اما چرا نور رستوران اینقدر مهم است؟ در این مکان ها اغلب لوسترهای بزرگ با هدف ایجاد جلوه و زیبایی هرچه بیشتر و ایجاد و ابهت و شکوه نصب می شوند. در این مقاله به بررسی کامل همه چیز درباره لوستر رستوران می پردازیم. با ما همراه باشید.
نور پردازی نقش مهمی در دکوراسیون داخلی و جذب مشتری یک رستوران دارد. نورپردازی می تواند یک رستوران را زیبا و جذاب و یا کسل کننده و نا خوشایند جلوه دهد. با نور پردازی می توان محیطی را بزرگتر و یا کوچکتر، سقفی را بلند تر و یا کوتاه تر، فضای محیط را رسمی و سرد و یا صمیمی و گرم، و… جلوه داد.
نور پردازی در رستوران به چهار بخش تقسیم می شود.
نور محیطی و یا نور عمومی: نور محیطی و یا نور عمومی نقش روشن کردن محیط را دارد. برای ایجاد نور محیطی می توان از لوستر، چراغ های سقفی تو کار، چراغ های پایه دار زمینی، چراغ های دیواری و … استفاده کرد. نور پردازی محیطی اهمیت بسیار زیادی در طراحی داخلی رستوران دارد.
برای ایجاد محیطی گرم می توان از نور هایی با رنگ های گرم مانند زرد و نارنجی و برای ایجاد محیطی رسمی و کلاسیک می توان از نور هایی با رنگ های سرد مانند آبی و سفید استفاده کرد. باید به این نکته توجه داشت که هر رنگ نور معایب و مزایای مخصوص خود را دارد. به عنوان مثال استفاده از نور آبی و سفید موجب بهتر دیده شدن رنگ غذا می شود اما استفاده از این رنگ نور به دلیل سرد کردن فضا برای محیط های گرم مناسب نیست.
و یا استفاده از نور هایی با رنگ های گرم فضا را کوچک تر نشان می دهد. بنابراین نورپردازی مناسب زمانی اتفاق می افتد که تلفیق مناسبی از انواع نور ها انجام گیرد.
نور پردازی موضعی : نور پردازی موضعی برای جلب توجه مشتریان به نقطه ای خاص استفاده می شود. معمولا از این نوع نور پردازی، برای روشن کردن اشیا تزئینی و خاص استفاده می شود.
نور پردازی تزئینی : این نوع نور پردازی به منظور روشن کردن استفاده نمی شود و فقط جنبه ی تزئینی دارد. به عنوان مثال از انواع شمع ها می توان برای نور پردازی تزئینی استفاده کرد. قرار دادن انواع شمع روی میز ها و یا قسمت های مختلف رستوران به زیبا تر شدن محیط رستوران کمک می کند.
نور پردازی مخصوص کار : این نوع نور پردازی نور متمرکزی ایجاد می کند که فقط فضای محدودی را که کارکنان مشغول به کار هستند را روشن می کند. چراغ های نصب شده در بالای سینک ظرف شویی، چراغ های تو کار زیر کابینت ها، انواع چراغ های رومیزی، برای این منظور استفاده می شوند.
استفاده از این نوع نور پردازی به افزایش بهداشت و افزایش امنیت کاری کمک می کند، دقت و سرعت کارکنان را افزایش می دهد، و در نتیجه عملکرد کارکنان بهتر می شود و راندمان کاری افزایش پیدا می کند.
لوستر سبک روستیک در فضای کافه نیز میتواند دکوراسیون بی نظیری را به وجود آورد. فقط کافی از عناصر درست در دکوراسیون استفاده شود تا جلوهی فوق العادهی این لوسترها، فضایی برای خودنمایی داشته باشد.
انواع مختلفی از نورپردازی وجود دارد که می توانید هنگام راه اندازی رستوران خود از بین آنها انتخاب کنید. همچنین ممکن است لازم باشد مناطق مختلف ساختمان خود را به طور متفاوتی نورپردازی کنید تا زمان روز و نور از قبل موجود را در نظر بگیرید.
چراغ های برقی ساده ترین انواع روشنایی برای کنترل هستند. آنها در هر موسساتی استفاده می شوند و می توانند شامل لامپ های فلورسنت سقفی، نورهای توکار، نورپردازی روی میز، شمع ها و هر نورپردازی دیگری باشد که بتوانید کنترل کنید و برای کسب و کار خود تطبیق دهید.
نور طبیعی نه تنها یک راه روشن برای روشن کردن مکان شما است – بلکه رایگان است! اگر میتوانید با بهرهگیری از پنجرههای بلند، درها با پانلهای شیشهای بزرگ و نورگیر از این به نفع خود استفاده کنید. قسمت های نشیمن و میزها را در اطراف محیط رستوران خود در کنار پنجره ها قرار دهید، اما توجه داشته باشید که مشتریان را مستقیماً در کنار درها قرار ندهید، زیرا ممکن است با نسیم راحت نباشند.
برای استفاده بهینه از نور طبیعی، باید الگوهای نور طبیعی را که رستوران شما در طول روز به دلیل حرکت خورشید تجربه می کند، درک کنید. مشتریانی که رو به شرق یا غرب مینشینند بیشتر تحت تأثیر نور مستقیم خورشید قرار میگیرند، بنابراین حتماً پردهها یا پردههایی را بر روی پنجرههای خود نصب کنید تا نور خورشید از چشم آنها دور بماند.
همچنین باید فصول و آب و هوا را نیز در نظر بگیرید که از دیگر عواملی هستند که بر نور طبیعی وارد شده به رستوران شما تأثیر میگذارند.
فضای بیرونی رستوران شما باید با ارائه تبلیغات و جذابیت به عنوان توسعه تجربه غذاخوری شما عمل کند. با برجسته کردن معماری ساختمان، روشن کردن تابلوها و روشن کردن مناطق غذا خوردن برای زمانی که نور طبیعی کم است، به همان اندازه که در داخل خانه انجام می دهید به نورپردازی در فضای باز توجه کنید.
چراغها و فانوسها را روی نردهها ببندید، چالههای آتش روشن کنید، شمعها را بالای میزها قرار دهید، و با استفاده از وسایل و تکنیکهای روشنایی فضای باز، مسیرهایی را به سمت ورودی محل خود ایجاد کنید.
هنگام طراحی روشنایی برای پاسیو و عرشه فضای باز، ایمنی و امنیت نیز باید در نظر گرفته شود. پارکینگ ها، ورودی ها، خروجی ها، پیاده روها و رمپ ها باید به خوبی روشن شوند تا از بروز حوادث جلوگیری شود. نورافکن ها را روی تابلوهای فضای باز قرار دهید تا مردم بتوانند کسب و کار شما را پیدا کنند و ببینند که شما باز هستید.
نورپردازی در فضای باز همچنین به کاهش احتمال خرابکاری و نفوذ متجاوزان کمک می کند، زیرا بسیاری از گزینه های روشنایی در فضای باز با حرکت فعال می شوند.
با پیشرفت تکنولوژی، دستگاههای بیشتری وجود دارد که به شما کمک میکنند تا رستوران خود را اداره کنید، از جمله ابزارهایی برای مدیریت نور رستوران شما. بسته به سیستمی که انتخاب می کنید، می توانید به ویژگی های مختلفی دسترسی داشته باشید. برخی از این ویژگیهای موجود عبارتند از خاموش شدن خودکار، سنسورهای نور روز، کنترل سطح، کنترل کم نور، کنترل علائم، زمانبندی رویداد، سنسورهای اشغال/فضای خالی و قفلهای زمانی.
همه چیز درمورد ارتفاع لوستر رستوران شما بستگی به سلیقه و سبک رستوران دارد. شما می توانید از لوستر های بلند در مرکز رستوران استفاده کنید اما به یاد داشته باشید که لوستر ها نیابد زیادی بلند یا کوتاه باشند.
شما می توانید ارتفاع های مختلف لوستر رستوران را بررسی کرده و ببینید کدام مورد مناسب رستوران شما می باشد.
از چراغ های تزئینی سقفی گرفته تا دیوارکوب ها، انواع نورپردازی متناسب با دکوراسیون رستوران شما وجود دارد. برخی از محبوب ترین گزینه های نورپردازی را در زیر بررسی کنید:
نور بخش بسیار مهمی در طراحی رستوران است. از انواع مختلف نورپردازی و استفاده مناسب از نور طبیعی گرفته تا آخرین فناوری در نورپردازی هوشمند، موارد زیادی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. بنابراین، چه میخواهید در بار جدیدتان حال و هوای مناسبی ایجاد کنید یا باید رستوران خود را بین سرویسهای ناهار و شام خود تنظیم کنید، نور میتواند تفاوت را ایجاد کند.
استفاده از نور پردازی محیط به جلوه وسایل و دیده شدن حجم و رنگ به بهترین و زیباترین شکل کمک می کند. رنگ های تیره مات یا براق متالیک طرفداران زیادی دارند. علاوه بر رنگ های متالیک و مدرن، رنگ های متنوعی از این محصول در بازار وجود دارد و حتی برخی با کریستال های رنگی مزین شده اند.
با توجه به دکوراسیون فضا رنگ مناسب لوسترتان را انتخاب کنید و در هنگام تابش و عبور نور از شیشههای کریستال از آن لذت ببرید. لوستر هایی از جنس نیکل، کروم یا برنز برای دکوراسیون های مدرن انتخاب مناسبی هستند. این محصولات در حکم یک عنصر هنری با طراحی بسیار ساده و خاصی که دارند، آرامش و زیبایی ذاتی دکوراسیون را القا می کنند.
در خرید انواع لوسترها، چراغ های تزیینی و وسایل روشنایی مانند آباژور ها و چراغ خواب ها بهتر است به فضا و سایر وسایل خانه و هماهنگی آنها با یکدیگر دقت کنید.
در نورپردازی داخلی رستوران ها از نور رنگی مانند نور سبز،قرمز و یا ابی استفاده نکنید!نورپردازی رنگی ،رنگ واقعی وسوسه انگیز غذا و اشتهای مشتری را از بین می برد، اما اگر به خاطر رنگ برند یا لوگو و یا رنگ های به کار رفته در دکوراسیون میل به استفاده از نور های رنگی دارید یا با رنگ های دیگر تلفیقش کنید یا از آن در نورپردازی تزیینی استفاده کنید.
در هر کسب و کاری ایمنی حرف اول را می زند ، پس ابتدا از روشنایی کامل و نورپردازی ضروری سالن غذا خوری که محل رفت و آمد کارکنان است و آشپزخانه که قلب رستوران است و در آن وسایل خطرناکی مانند اجاق گاز ،شعله اتش و چاقو وجود دارد، اطمینان یابید و محیطی امن را برای کارکنان خود ایجاد نمایید.
در ساعات مختلف شبانه روز که نور طبیعی کم و زیاد می گردد و یا هنگام سرو وعده های اصلی غذایی که هر کدام به نورپردازی خاص و متفاوتی احتیاج دارند می توانید از دیمر یا کنترل های تنظیم نور استفاده نمایید و با این کار از مصرف زیاد انرژی و نور و پول بکاهید و همچنین شدت و تابش نور را کنترل کنید و نورپاشی های دلخواهتان را در رستوران ایجاد کنید.
همین نکات ساده اما مهم به شما کمک می کنند یک نورپردازی چشم نواز و آرامش بخش در رستوران خود ایجاد کنید و یک تجربه زیبا و دلنواز برای مشتریان خود فراهم کنید و آن ها را به پای ثابت و طرفدار همیشگی رستوران خود تبدیل کنید.
رنگ ،شدت نور و سبک و دیزاین چراغ های روشنایی را نمی توان براساس سلیقه شخصی صاحب رستوران و فقط با توجه به ظاهر آن ها تعیین کرد، زیرا این یک فرایند تخصصی است که باید با معماری و طراحی داخلی رستوران هماهنگ شود .تنها یک نورپردازی حرفه ای و اصولی می تواند به رنگ ها و عناصر دکوری استفاده شده در دکوراسیون و همینطور غذا هنگام سرو آن جلوه ای زیبا ببخشد.
گاهی اوقات با وجود یک غذای خوش طعم ،سرویس خوب و رفتار مودبانه کارکنان دیگر رغبتی به حضور دوباره در یک رستوران ندارید،زیرا شاید مکان مورد نظر بعضی از المان های مثبت یک رستوران خوب را رعایت کرده و داشته باشد اما فاقد یک نورپردازی مناسب است و با نورپاشی غیر اصولی خود به ذهن و روان شما آرامش نداده است.
تحقیقات نشان داده است عدم وجود یک نورپردازی درست و اصولی در رستوران موجب شده است بیشتر مشتریان رستوران را زود ترک گفته و تمایلی به بازگشت و حضور دوباره نداشته باشند.در نورپردازی رستوران ها باید به حالات روحی و روانی و تاثیری که نور بر روی آن می گذارد توجه کرد.
صنایع لوسترسازی مهروماه بابیش از 35 سال سابقه ی درخشان درزمینه طراحی و تولید انواع لوستر و چراغ های تزئینی درخدمت مشتریان عزیز میباشد. این مجموعه باکادر مدیریتی وفنی مجرب بادرنظر گرفتن تمام سلایق یکی از پیشگامان عرصه نورپردازی درکشور بشمار می آید. تمام محصولات ما در بخش های مختلف و مورد نیاز ریختگی ، آبکاری ، پرداخت کاری ،مونتاژ وکنترل کیفیت به تولید رسیده و به بازار عرضه میگردد
طراحی سایت و بهینه سازی سایت گروه فنی مهندسی سیف دیزاین
دیدگاهتان را بنویسید