سیستم های روشنایی پارکینگ ها باید ابتدا ایمنی و امنیت وسایل نقلیه را تضمین کنند. این کار نیاز به صرفهجویی و هزینههای بالای برق دارد. این امر به ویژه در مورد محوطههای بزرگ پارکینگ زیرزمینی و مجتمعهایی که نور تمام روز و شب را در آنها روشن است، صادق است. روشنایی در پارکینگها میتواند گران باشد. GreenParking یک سیستم روشنایی پارک خودرو بی سیم LED است که افراد و حضور خودرو را برای ارائه روشنایی در صورت نیاز، صرفه جویی در انرژی و کاهش هزینه تا ۸۰٪ تشخیص می دهد. در این مقاله از سایت لوسترسازی مهر و ماه به بررسی اصول نورپردازی سقف پارکینگ می پردازیم. با ما همراه باشید.
سطح نور طبیعی در ورودی/ خروجی پارکینگ نباید کمتر از ۲۰۰ لوکس باشد. در غیر این صورت با نور مصنوعی مکمل می شود. در شب، حداقل سطح روشنایی ۶۰ لوکس باید برای مناطق ترافیکی و ۳۰ لوکس برای مناطق عمومی در نظر گرفته شود.
ورودی/ خروجی پارکینگ ها نیاز به نور بالا دارند، زیرا انها مربوط به مناطق با خطر بالای تروما – در روز متوسط روشنایی افقی کمتر از ۱۰۰ لوکس نیست. سطح نور طبیعی در ورودی / خروجی پارکینگ نباید کمتر از ۲۰۰ لوکس باشد. در غیر این صورت با نور مصنوعی مکمل می شود. در شب، حداقل سطح روشنایی ۶۰ لوکس باید برای مناطق ترافیکی و ۳۰ لوکس برای مناطق عمومی در نظر گرفته شود.
مناطقی مانند میز پرداخت و پایانه ها، اسانسورها، پله ها و دیگر مکان هایی که نیاز به نور شدید بیشتری دارند – در اینجا لازم است تا حداقل سطح روشنایی افقی زمین ۶۰ لوکس تضمین شود و سطوح روشنایی استوانه ای نباید کمتر از ۱۰ لوکس باشد.
نکته دیگری که باید در طراحی روشنایی فضاهای پارکینگی مورد نظر قرار بگیرد این است که در کنار داشتن روشنایی افقی، میبایست روشنایی عمودی نیز حتما لحاظ شود. منظور از روشنایی افقی همان روشنایی عمومی است که هدف آن دیده شدن اشیاء و روشن کردن فضاست.
روشنایی عمودی اما مفهومی است که شاید کمتر با آن آشنا باشیم روشنایی عمودی وظیفه پر کردن سایههای ایجاد شده را دارد و موجب میشود جزییاتی مثل شماره پلاکها و چهره افراد قابل تشخیص باشند.
استفاده از سیستم برق رسانی و روشنایی اضطراری هم برای تامین روشنایی پارکینگ در زمانهای بروز حادثه و قطعی برق الزامی و ضروری است. همچنین علائم چراغ های خروج اضطراری، علائم راهنما و هشدار دهندهها هم باید بگونه ای طرحی و نصب گردند که کاملا در معرض دید افراد باشند.
این لامپها به طور دائم روشن نیستند و فقط زمانی که ماشین یا شخصی از فضای پارکینگ عبور میکند، به صورت خودکار روشن میشوند و لحظاتی بعد هم خاموش میگردند. این لامپهای اتوماتیک، باعث صرفه جویی در مصرف انرژی و برق میشوند.
در پارکینگهای بزرگ، برای این که نور به همهی قسمتهای پارکینگ به شکل یکنواخت برسد باید از لامپهایی که شدت نور اونها، حداکثر ۷۰ تا ۷۵ درجهی عمودیه استفاده بشود و در فاصلههای مناسب از یکدیگر نصب بشوند.
اصول نورپردازی سقف پارکینگ ، جایگزین کردن نسل جدید لامپهای کم مصرف به جای لامپهای رشتهای و قدیمی باعث میشود همان شدت نور را داشته باشیم ولی با ولتاژ کمتر یا به اصطلاح مصرف کمتر برق.
استفاده از سیستمهای مدرن و هوشمند نورپردازی در پارکینگ، ظاهر زیبایی به پارکینگ می دهد و هزینههای مصرفی برق را هم به شدت کم می کند. علاوه بر آن، لامپهای کم مصرف، با بهینه سازی مصرف انرژی، گرمای تولیدی را کاهش می دهند و عمر طولانی تر و کارکرد بهتری دارند.
اصول نورپردازی سقف پارکینگ ، وسایل نورپردازی متنوع و زیادی برای روشنایی پارکینگها وجود دارند که بر اساس این که کجاها، با چه میزان شدت نور و در چه ابعادی میخواهیم استفاده کنیم، متفاوت هستند.
اصول نورپردازی سقف پارکینگ ، پارکینگها، محیطهای سربستهای هستند که به دلیل رفت و آمدهای زیاد ماشینها، به سرعت گرد و غبار میگیرند. همچنین ترددهای زیاد، احتمال شکستگی وسایل روشنایی را بیشتر افزایش می دهد، بنابراین لازم است حتی الامکان از چراغهایی استفاده بشود که در برابر گرد و خاک و ضربه های ناگهانی مقاومت لازم را داشته باشد. حداقل درجه ی مقاومت برای گرد و غبار IP65 و برای ضربه IK6 است.
پارکینگ، پر رفت و آمدترین بخش یک ساختمان به حساب می آید. از عبور و مرور ماشینها گرفته تا آمد و شد ساکنان ساختمان. بنابراین باید از روشنایی کافی و کاملی برخوردار باشد.
در واقع نور و روشنایی پارکینگ باید در حدی باشه که :
۱- رانندهها در کنترل ماشینها دید بهتر و واضحتری داشته باشن و ۲
– اگر به فرض مثال شخص غریبهای وارد فضای پارکینگ ساختمان شد و قصد سرقت داشت، به راحتی شناسایی بشود و در صورت وجود دوربینهای مدار بسته، مشخصات ظاهری اش به آسانی ثبت بشود.
همونطور که می دانیم، نوری که داخل فضای پارکینگ وجود دارد در طول شبانه روز متفاوت است و دیمر میتواند میزان نور لامپها را کنترل کند. دیمر متناسب با نور ورودی، شدت نور را کم و زیاد میکند و به این شکل در مصرف برق هم صرفه جویی می شود.
در نورپردازی پارکینگ باید هم از چراغهای افقی و هم از چراهای عمودی استفاده کنیم. تلفیق این دو باعث میشود، سایههای به وجود آمده کمتر بشود، دید واضح تری به وجود بیاید و تمامی جزییات قابل دیدن باشد.
با توجه به این که در پارکینگها، برای موارد اضطراری، سیستم اطفاء حریق وجود دارد و در صورت استفاده از این ابزار، آب به وسایل روشنایی اطراف هم سرایت میکند، لذا باید از چراغهای مقاوم به آب با حداقل درجهی مقاومت IP65 استفاده بشود.
همیشه هنگام نورپردازی، باید مساحت ساختمان را در نظر بگیریم. شدت نور درون پارکینگ باید به اندازه و مناسب باشد.
جمع بندی
روشنایی به شیوه صحیح در پارکینگها برای فراهم کردن یک محیط امن برای کسانی که از انها استفاده می کنند ضروری است. طراحی خوب نه تنها ایمنی را برای کاربر ترویج می دهد، بلکه از نظر محیط زیست با کاهش مصرف انرژی است. این کار با استفاده از محصولات نورپردازی کارامد تر و سیستم های کنترل هوشمند انجام می شود. از همراهی شما ممنونیم.
صنایع لوسترسازی مهروماه بابیش از 35 سال سابقه ی درخشان درزمینه طراحی و تولید انواع لوستر و چراغ های تزئینی درخدمت مشتریان عزیز میباشد. این مجموعه باکادر مدیریتی وفنی مجرب بادرنظر گرفتن تمام سلایق یکی از پیشگامان عرصه نورپردازی درکشور بشمار می آید. تمام محصولات ما در بخش های مختلف و مورد نیاز ریختگی ، آبکاری ، پرداخت کاری ،مونتاژ وکنترل کیفیت به تولید رسیده و به بازار عرضه میگردد
طراحی سایت و بهینه سازی سایت گروه فنی مهندسی سیف دیزاین
دیدگاهتان را بنویسید