لامپ مناسب لوستر ، با توجه به اهمیت روشنایی در انجام فعالیت های روزمره می توان به نقش لامپ به عنوان کلید اصلی تأمین روشنایی در منزل و محیط اداری اشاره کرد اما امروزه علاوه بر روشنایی توجه به دکوراسیون و زیبایی ظاهر خانه از اهمیت بسزایی برخوردار شده است، با توجه به اصل تفاوت نورپردازی و روشنایی می دانید که آویزان کردن هر نوع لامپ برای روشن کردن فضای داخلی باعث ایجاد ظاهری نامناسب در خانه می شود.
از جمله منابع مهم نور و روشنایی که نقش بسزایی در نورپردازی داخلی ساختمان ایفا می کند لوستر می باشد که البته وجود یک لامپ لوستر خوب با نور مناسب در زیباتر جلوه کردن لوستر، لوازم و کل فضای خانه بسیار ضروری است با توجه به این اصل می توان گفت انتخاب لامپ مناسب لوستر به عواملی از قبیل نوع لامپ لوستر، رنگ نور لامپ، توان مصرفی و همچنین شدت نور بر حسب مساحت محیطی که لوستر در آن قرار گرفته بستگی دارد. قبل از اینکه اقدام به خرید لامپ لوستر کنید باید بدانید که چه لامپی برای شما مناسب است.
لامپ های رشته ای یا التهابی که به لامپ های پرمصرف نیز شناخته می شوند از قدیمی ترین نوع لامپ های مناسب لوستر می باشند که علاوه بر تولید گرما از مصرف انرژی بالایی نیز برخوردار هستند اما نوع دوم لامپ های مناسب لوستر که بعد از لامپ های رشته ای تولید و به بازار عرضه شده اند.
نسل دوم منابع روشنایی با عنوان لامپ کم مصرف هستند که هرچند نسبت به لامپ رشته ای و انواع لامپ قدیمی نور بیشتر و مصرف کمتری دارند ولی به دلیل برخورداری از عنصر و ماده سمی جیوه برای تولید نور و روشنایی بسیار خطرناک بوده و در صورت شکسته شدن آنها جیوه موجود وارد محیط شده و اثرات مخربی بر سلامتی انسان و محیط زیست ایجاد می کند.
از طرفی پاکسازی لامپ کم مصرف شکسته نیز با استفاده از روش های متداول امکان پذیر نیست و برای استفاده از آنها آشنایی با روش های استفاده بهینه لامپ کم مصرف بسیار ضروری است.
با توجه به مطالب بالا می توان نتیجه گرفتن که مناسب ترین لامپ مورد استفاده برای تأمین نور و روشنایی چه در لوستر یا جاهای دیگر نسل جدید لامپ ها با نام لامپ ال ای دی است، این نوع لامپ ها کم مصرف تر از لامپ های فلورسنت بوده علاوه بر کیفیت نوری خوب خطرات لامپ های نسل دوم را ندارند.
همانطور که قبلا اشاره شد در بین انواع لامپ بهترین و مناسب ترین لامپ ال ای دی است که نسبت به سایر لامپ ها کیفیت نور بیشتری دارند و میزان مصرف انرژی آنها بسیار کمتر بوده و از طرفی خطرات سلامتی و زیست محیطی لامپ های کم مصرف را ندارند.
لامپ ال ای دی مخصوص لوستر معمولا از نوع ال ای دی شمعی یا اشکی است و دقیقا با همان اندازه و سرپیچ لامپ های معمولی شمعی ساخته شده اند به همین دلیل براحتی با لامپ های شمعی قدیمی و کم مصرف قابل تعویض می باشند البته در بعضی لوستر ها که سرپیچ معمولی دارند باید از لامپ های حبابی معمولی استفاده کرد.
لامپ های قدیمی رشته ای و کم مصرف به دلیل تولید گرمای زیاد بسیار داغ می شوند بنابراین به هنگام تعویض آنها بهتر است مراقب دستتان باشید تا دچارسوختگی نشود، لامپ ال ای دی شمعی و اشکی و همچنین لامپ فیلامنتی با ویژگی هایی نظیر مصرف کمتر انرژی برق در مقابل تولید نور با کیفیت گزینه مناسبی برای استفاده در لوستر های دارای سرپیچ مناسب می باشند و میتوان براحتی آنها را با انواع پرمصرف تعویض کرد.
در لامپ کممصرف یا CFL که یک نسل عقبتر از لامپهای LED و SMD وارد بازار مصرفی لوسترها شدند، بر پایه فسفر و جیوه روشنایی تولید میشود. جریان الکتریسیته منجر به تولید بخار جیوه میشود که در پی آن اتمهای برانگیخته شده جیوه اشعه ماورا بنفش تولید و با برخورد با فسفر درون لامپ نور تولید میکنند. لامپهای کممصرف طول عمر بالاتری نسبت به لامپهای رشتهای دارند و بازدهی نور آنها نیز ۵ برابر لامپ رشتهای است؛ اما گاز جیوه موجود در آن و پرتوهای ماورا بنفش موجود در آن سرطانزاست و برای سلامتی مضر است.
لامپ کممصرف با سرپیچ معمولی «E۲۷» از جمله انواع لامپ لوستر هستند که در واتهای مختلفی وجود دارند. استانداردترین لامپ لوستر ۲۷ E در لوسترهای شاخهای، بین ۲۵ تا ۳۲ وات اعلام شده است که معادل ۱۲۵ وات نوردهی دارد. لامپ لوستر ۲۷E با توان ۲۵ متر یک فضای ۸ متری را روشن میکند. البته این میزان روشنایی با توجه به رنگ و ضخامت حباب لوستر متفاوت است.
لامپ کممصرف سرپیچ شمعی «E۱۴» پراستفادهترین لامپ لوستر است. حداکثر توان تولیدی لامپ لوستر E۱۴. ۱۸وات است که معادل یک لامپ معمولی ۱۰۰ وات نوردهی خواهد کرد. در تعداد بالایی از لوسترهای LED و SMD از این نوع لامپهای سرپیچ شمعی استفاده میشود. امروزه غالب لامپهای نصب شده بر روی لوسترها از نوع LED و SMD هستند.
با توجه به اینکه ۹۵ درصد از برق مصرفی لامپ های رشته ای بجای تولید نور به گرما تبدیل می شود پر نور ترین لامپ ال ای دی مناسب لوستر در میان انواع مختلف آن لامپ فیلامنتی می باشد، این نوع لامپ ظاهری کاملا شبیه به لامپ رشته ای داشته و نوری شبیه به آنها ارائه می دهند.
با همه ی این شباهت های ظاهری میزان مصرف انرژی در لامپ های فیلامنتی حدودا ۸۵ درصد کمتر از لامپ های رشته ای قدیمی است، لامپ های فیلامنتی در دو رنگ مهتابی و آفتابی به عنوان بهترین لامپ مناسب لوستر شناخته می شوند که علاوه بر مزیت های ذکر شده به دلیل حفظ زیبایی ظاهری در دو حالت خاموش و روشن بودن جذابیت محیط و لوستر را دو چندان می کنند.
این لامپ ها به دلیل اینکه شبیه اشک هستند به لامپ های اشکی شناخته میشوند. تفاوت لامپ رشته ای با لامپ شمعی در نوک آن است که در نوک لامپ کمی قوس دارد. همانطور که میدانید، از هر فناوری می توان در تولید لامپ اشکی استفاده کرد.
بدنه این شکل لامپ می تواند شفاف یا نامرئی باشد، بدنه شفاف بسیار زیبا اما گران است. قدرت لامپ های اشکی موجود در بازار معمولا تا ۷ وات و سرپیچ آنها کوچک و از نوع (E14) است. (لامپ لوستر ۷ وات بسیار محبوب است)
این مدل بیشتر در لوستر های که شاخه های زیادی دارند مانند لوستر کریستالی استفاده می شوند، هنگام خرید لامپ لوستر حتما از ترکیب رنگ مهتابی و آفتابی استفاده کنید.
نسل جدید لامپ های ال ای دی است که معمولاً به صورت چندتایی کنار هم قرار داده می شود و معمولا به دو رنگ آفتابی و مهتابی هستند(این تعریف برای لامپ های SMDکه روی لوسترهای سقفی اس ام دی نصب می شوند صدق می کند.تمامی خصوصیات لامپ های ال ای دی برای لامپ های اس ام دی نیز صادق است؛ با این تفاوت که طول عمر لامپ های SMD بیشتر بوده و نور بیشتری را نیز برای شما فراهم می سازند.
– راندمان بالا و مصرف بسیار کم
– طول عمر بالای این لامپ ها(۵۰ تا ۶۰ هزار ساعت)
– مقاوم بودن لامپ ها در برابر نوسان برق
–تنوع رنگ لامپ ها
– عدم وجود جیوه و سرب و عدم انتشار گازهای گلخانه ای که همه این موارد باعث سازگاری بیشتر لامپ با محیط زیست می شود
–نور ایمن تر و سالم تر و پاک تر (فاقد پرتو های مادون قرمز(IR) و ماوراء بنفش (UVتنها مورد در مورد این لامپ ها قیمت بالاتر نسبت به لامپ های پر مصرف است.
انتخاب لامپ با رنگ نور مناسب کاملا سلیقه ای است لامپ های ال ای دی معمولا در رنگ های آفتابی، مهتابی و سفید یخی در بازار موجود می باشد، برخی از افراد لامپ های آفتابی را برای پذیرایی خود می پسندند در حالی که بسیاری از مردم به دنبال رنگ نور مهتابی و یا ترکیبی هستند و لامپ های آفتابی و مهتابی را در کنار هم در لوستر قرار می دهند.
شدت و میزان نور مناسب برای هر محیط بسته به متراژ آن متغیر است و با واحد “وات یا کیلووات” سنجیده می شود به عنوان مثال برای یک اتاق ۱۲ متری لامپ حبابی ۱۵ وات مناسب می باشد در صورتی که می خواهید از نور کمتری برای این متراژ استفاده کنید می توانید نوع ۱۲ وات را انتخاب کنید اما با توجه به اینکه لامپ ۱۵ وات شمعی در بازار موجود نمی باشد می توانید عدد پانزده را به تعداد شاخه های لوستر تقسیم کرده و از لامپ های ۵ وات یا ۴ وات استفاده کنید.
صنایع لوسترسازی مهروماه بابیش از 35 سال سابقه ی درخشان درزمینه طراحی و تولید انواع لوستر و چراغ های تزئینی درخدمت مشتریان عزیز میباشد. این مجموعه باکادر مدیریتی وفنی مجرب بادرنظر گرفتن تمام سلایق یکی از پیشگامان عرصه نورپردازی درکشور بشمار می آید. تمام محصولات ما در بخش های مختلف و مورد نیاز ریختگی ، آبکاری ، پرداخت کاری ،مونتاژ وکنترل کیفیت به تولید رسیده و به بازار عرضه میگردد
طراحی سایت و بهینه سازی سایت گروه فنی مهندسی سیف دیزاین
دیدگاهتان را بنویسید