لوسر آب طلا کاری شده در این روزها استفاده از لوستر برای اینکه خانه جلوه ی بهتری داشته و زیباتر باشد ، امری همگانی شده است . اما پس از گذشتن مدتی زمان ، لوستر ها ، آن درخشندگی که در گذشته داشتند را دیگر ندارند یا بهتر است بگوییم لوستر رنگ خود را از دست میدهد یا سیاه می شود . اینکه لوستر هم زیبا و هم درخشنده باشد ، از خصوصیات خیلی مهم و جدا نشدنی آن ها میباشد .
اما نکته ای که مهم است اینجاست که آن لوستری بهتر است که زیبایی و درخشندگی آن در طول زمان حفظ شود . به همین دلیل در صنایع روشنایی، برای ایجاد جلوه ی درخشندگی و ایجاد دوام بیشتر، بر روی لوستر های فلزی ، تکنیکی به نام آبکاری انجام میشد . در این مقاله سعی بر این داریم تا خدمت شما عزیزان اطلاعاتی در مورد انواع لوستر آب طلا کاری شده ارائه دهیم . تا انتهای این مقاله با ما باشید تا علت سیاه شدن لوستر و روش آبکاری لوستر را به شما خدمت شما عزیزان عرض کنیم.
در واقع به جای اصطلاح آبکاری باید بگوییم آبکاری الکتریکی که دلیل انجام این کار، رسوب دادن به نیکل، طلا یا نقره روی سایر فلزات میباشد. در زمانه ما ، آبکاری الکتریکی به نسبت زمان های گذشته ، تفاوت های بسیاری کرده است داشته است و نه تنها جایگاه آن در مرحله پایانی در خط تولید بعضی لوستر ها میباشد ، بلکه برای ایجاد پوششهای محافظتی مثل کادمیم ، کروم یا اکسید آلومینیوم روی قطعات نیز استفاده می شود.
اصول آبکاری الکتریکی به این شکل است که به واسطه ی عبور جریان مستقیم از یک الکترولیت، فلز محلول در آن روی کاتد رسوب میکند و به این ترتیب مقداری از آند وارد محلول می شود، به این ترتیب الکترولیت ثابت خواهد ماند.
اگر بخواهیم مختصر و مفید و بدون حاشیه به این سوال پاسخ دهیم باید بگوییم: همهی فلزات را میتوان آبکاری کرد؛ اما در این میان باید حواسمان به نقره باشد، چرا که در هنگام آبکاری نقرجات با طلا، شاهد کدر و مات شدن آن هستیم، اما علت آن چیست؟ چرا نقره در هنگام آبکاری طلا به جای آنکه براق و درخشان همچون طلا شود، کدر میشود!؟
دلیل اصلی را اینگونه می توان بیان کرد: نقره و طلا دو عنصری هستند که به شدت دوست دارند با هم ترکیب شوند، از همین رو وقتی که نقرجات خود را روکش طلا میکنیم، کدر و مات میشود. اما یک راه حل خوب و ویژه وجود دارد: آن هم این است که آبکاری نقرجات را در دو مرحله انجام دهیم؛ به این صورت که در ابتدا نقرجات خود را با مس آب کاری کنیم و سپس روی آن را با طلا پوشش دهیم در این صورت نقرجات ما همچون طلا درخشنده و براق میشوند و دیگر خبری از مات و کدر بودن روی نقره های خود نمیبینیم.
لوستر هایی که در گروه لوستر های برنزی محسوب میشوند ، به دو دسته ی شاخه ای و کریستالی تقسیم میشوند و به این صورت تولید و روانه بازار میشوند . این نوع از لوستر ها ، از دو بخش جنس اصلی بدنه و یک لایه آبکاری شده تشکیل شده اند که هر دوی این قسمت ها در سیاه شدن لوستر میتوانند بسیار موثر واقع شوند.
قسمت بدنه در این لوستر ها از جنس برنج ، با بالاترین میزان کیفیت تولید میشوند که البته در بازار امروز به جای اصطلاح برنج از برنز استفاده میشود ، که این امر به دلیل این است که فروشندگان لوستر بتوانند محصول خود را با قیمت خیلی بالاتری بفروشند . اما به این موضوع مهم توجه داشته باشید که اکثرا تولید کننده گان لوستر ، برای ساختن لوستر های خود از آلیاژ برنز استفاده نمیکند . اما این موضوع مهم را نیز باید در نظر بگیرید که آلیاژ برنج از بهترین موارد برای تولید لوستر است . حال ، سوالی که پیش آمده این است که جنس بدنه یا در اصطلاح زیر کار لوستر، چگونه میتواند باعث سیاه شدن لوستر شود ؟
باید این نکته ی مهم را بدانیم که فلزات به دو صورت در دسترس ما قرار میگیرند . یک دسته از آن ها فلزاتی هستند که در مجاورت آب یا هوا اکسیده می شوند و دسته ای دیگر از این فلزات ، آنهایی هستند که در شرایط نرمال آب و هوایی اکسید نمی شوند و یا در مورد این دسته از فلزات ، این گونه است که بسیار کند و در مدت زمان خیلی طولانی تری دچار این اتفاق میشوند . یکی از آلیاژ هایی که در مقابل اکسید شدن در انواع شرایط دارای مقاومت بسیار بالایی میباشد ، فلز برنج میباشد و یا به زبان مردم عوام ، زنگ نمی زند . اما این نکته نیز لازم به ذکر است که اگر با این آلیاژ مقداری فلز آهن ترکیب شود ، آنجاست که فرایند اکسید شدن شروع شده و همین موضوع باعث تغییر رنگ لوستر خواهد شد. هر میزانی که فلز آهن در ساخت لوستر ، بیشتر به کار رفته باشد ، بیشتر احتمال زودتر سیاه شدن لوستر وجود دارد .
با گفتن این موارد سعی بر این داریم که دلایل به وجود آمدن موضوعی به نام آبکاری را برای شما عزیزان شرح دهیم و به نکاتی برسیم که با آنها بتوان شناخت درست تری نسبت به این موضوع و البته نسبت به نحوه انتخاب صحیح تر لوستر ها ، اقدامات صحیح انجام دهیم .
یکی از دلایل آبکاری لوستر ، این است که لوستر ها به مرور زمان رنگ خود را از دست داده و سیاه میشوند . پس اگر نمی خواهید با گذشت زمان لوستر شما سیاه شود ، در هنگام خرید به جنس زیر کار محصول توجه کنید و به دنبال محصولات برنجی خالص باشید و از آن ها استفاده نمایید و یا از لوسترهایی که از فلزی مثل آلومینیوم و یا زاماک در تولید آن ها به کار رفته است چون این فلز ها هم در برابر اکسید شدن مقاومت خوبی دارند و در شرایط مرطوب نیز مقاوم و پایدار خواهند بود.
در این حالت به قطعه ای که قرار است آب داده شود بار منفی و فلزی که قرار است به عنوان پوشش روی آن قرار گیرد بار مثبت داده می شود. هر دو این فلزها در سولفوریک اسید غوطه ور شده و فلزی که قرار است به عنوان پوشش استفاده شود پس از فرایند الکترولیز به سمت قطعه اصلی رفته و به مقدار کمی روی آن رسوب کرده و کل قطعه را مورد پوشش قرار می دهد.
مواد نانو نقره در مخازن خاصی که قابلیت تحمل فشار باد زیادی را داشته باشند، قرار داده شده و برای هر مخزن فشار معینی در نظر گرفته می شود که این مواد در این مخازن با فشار خاص پودر شده و توسط پیستوله دو جزئی خارج می شود که پیستوله سمت راست آن ، آند و پیستوله سمت چپ آن کاتد بوده و سطحی که توسط ژرمانیوم اکتیو شده باشد، باعث چسبندگی مولکولهای نقره به ژرمانیوم و ایجاد سطح براق آبکاری شده (فانتاکروم ) را می نماید.
هیدروگرافی یا چاپ آبی، یک فرایند دکوراتیو سه بعدی است. به زبان ساده قطعه درون آب غرق شده و ماده آبکاری روی آب شناور شده و با خارج کردن قطعه مواد روی آب به آن خواهد چسبید.
طبق موارد بالا که خدمت شما دوستان عرض کردیم در مورد لوستر آب طلا کاری شده، آبکاری لایهی نازکی است که پس از تولید قطعات لوستر به شکل پوشش روی آن ها قرار گرفته میشود تا هم بر زیباتر شدن آن، و هم در مقابل پوسیدگی و… نیز مقاوم شود .
اگر جنس زیر کار شما مرغوب و ایده آل باشد ولی آبکاری شما بدون کیفیت باشد، به تدریج قسمت هایی از رنگ لوستر آبکاری شده شما تغییر رنگ خواهد داشت و در بعضی از حالت ها ، سیاه خواهد شد. همزمان ، اگر جنس بدنه اصلی لوستر مناسب نباشد ولی آبکاری بسیار مناسبی داشته باشد، احتمالا دوام لوستر بالاتر خواهد بود. این یکی از اصلی ترین فواید آبکاری میباشد.
آبکاری مراحلی دارد که آبکاری مادر یکی از آن مراحل میباشد ، که نیکل به آبکاری مادر گفته میشود . نیکل پس از تمیزکاری قطعات بر روی آنها قرار میگیرد و پوشش محکم و جلای خاصی به قطعه میبخشد.
در عمل سخت کاری قالب ها ، کروم به تنهایی به کار میرود . البته استفاده از کروم بر روی نیکل هم می تواند علاوه بر اینکه جلوه خاصی ایجاد می کند، پوشش سختی بر روی نیکل به وجود آورده و قطر قطعه را تا سال های زیادی افزایش می دهد.
نوعی از نیکل می باشد با این تفاوت که آن ها نسبت به سایر نیکل ها مات میباشند . آبکاری صدفی بیشتر با هدف افزایش زیبایی قطعات ترکیبی لوستر، نرده و شیرآلات به کار گرفته میشود . البته خود نیکل مات نیز این ویژگی را دارد که کاربرد هایی مجزا را داراست.
لوستر آب طلا کاری شده و آبکاری طلا بیشتر بر روی قطعات فلزی مرسوم میباشد. البته این امر به این دلیل میباشد که طلا در میان مردم از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. در این روش ، مرحله اول آبکاری با نیکل است و آبکاری با طلا بعد از نیکل براق و نیکل صدفی انجام می گیرد .
لوستر آب طلا کاری شده، نمادی از شکوه و اصالت در دکوراسیون داخلی به حساب میآید. این نوع لوسترها با طراحیهای خاص و پیچیده و بهکارگیری فرآیند آب طلاکاری، جلوهای بینظیر به فضا میبخشند. فرآیند طلاکاری در این لوسترها، باعث میشود سطح آنها درخشش خیرهکنندهای پیدا کند که با انعکاس نور، فضای محیط را گرم و لوکس میکند. لوسترهای آب طلاکاری شده، مناسب فضاهایی با سبک کلاسیک و لوکس بوده و انتخابی عالی برای سالنهای پذیرایی و اتاقهای بزرگ محسوب میشوند. خرید لوستر آب طلاکاری شده نه تنها ارزش زیباییشناختی خانه را افزایش میدهد، بلکه باعث میشود دکوراسیون شما به اثری هنری تبدیل شود.
استفاده از آبکاری تزئینی در زمانی کاربرد دارد که برای افزایش زیبایی و جلوه ی چشم نواز محصول است و با در نظر گرفتن خصوصیات فنی و اقتصادی میباشد.
این نوع از آبکاری ، خود دارای انواع گوناگونی است . سطح انتظار از داشتن کارایی یک قطعه در لوستر به همراه در نظر گرفتن خصوصیت های فنی و اقتصادی میباشد ، که تعیین کننده نوع پوشش آبکاری است . پوشش های روی از راه آبکاری با امکان ترکیب با کروماته کاری، لایه های آلیاژ روی، پوشش ترکیبی مس،نیکل،کروم و یا پوشش های نیکل شیمیایی ، کروم سخت، آنودایزینگ نقره و آب طلا و سایر پوشش های مختلف که دارای نتایج متنوع برای آبکاری کاربردی می باشند.
کلام آخر
با سپاس فراوان از شما عزیزان که تا این جای مقاله لوستر آب طلا کاری شده با ما همراه بودید . در خصوص این مقاله ، لازم به ذکر است که ، امروزه با وجود تنوع زیادی که در حوزه ی لوازم زینتی ، مخصوصا لوستر ها در بازار وجود دارد ، انتخاب درست و انجام بهترین خرید ، امری به مراتب دشوارتر از گذشته میباشد. در این مقاله سعی بر این داشتیم تا با یکی از مباحث مهم در حوزه ی شناخت لوستر ، شما عزیزان را آشنا کنیم.
نه تنها درباره لوستر ها و لوازم زینتی بلکه در تمامی زمینه ها ، آگاهی داشتن از جزئیات تولید یک محصول ، تعیین کننده ی خریدی موفق تر و رضایتی بیشتر از جنس و همچنین باعث ارزش افزوده ی بیشتری میشود. آبکاری لوستر ها و نحوه ی انجام آن نیز از مواردی است که دانستن آن ضروری و در تهیه ی لوستر های با دوام تر ، تاثیر گذار است .
امیدواریم مطالعه ی این مقاله به شما عزیزان کمک شایانی کرده باشد. در ادامه چند نمونه لوستر میبینیم
صنایع لوسترسازی مهروماه بابیش از 35 سال سابقه ی درخشان درزمینه طراحی و تولید انواع لوستر و چراغ های تزئینی درخدمت مشتریان عزیز میباشد. این مجموعه باکادر مدیریتی وفنی مجرب بادرنظر گرفتن تمام سلایق یکی از پیشگامان عرصه نورپردازی درکشور بشمار می آید. تمام محصولات ما در بخش های مختلف و مورد نیاز ریختگی ، آبکاری ، پرداخت کاری ،مونتاژ وکنترل کیفیت به تولید رسیده و به بازار عرضه میگردد
طراحی سایت و بهینه سازی سایت گروه فنی مهندسی سیف دیزاین
دیدگاهتان را بنویسید