قبل از هر چیزی باید توجه داشته باشید برای چه فضایی و چه هدفی، به دنبال خرید انواع لوستر هستید. برای تأمین نور و روشنایی منزل تان اقدام به خرید لوستر کرده اید یا اینکه به دنبال یک اکسسوری و وسیله ای برای زیبایی و تزیین فضای خانه تان هستید، شاید هم هر دو. پس اول ببینید که قصدتان از تهیه لوستر چیست و بعد برای خرید آن اقدام کنید. در ادامه با ما باشید تا یاد بگیریم چگونه یک لوستر مناسب خانه های کوچک انتخاب کنیم؟
لوستر همان شیای است که هم میتواند خاصیت زینتبخشی داشته باشد و هم میتواند از یک منبع نور چند عدد را درخود جای دهد. فکر ساختن لوستر از آنجایی به ذهن انسان رسید که پس از اختراع لامپ توسط ادیسون، انسان به این میاندیشید که می تواند چند عدد لامپ را برای نوردهی بیشتر در یکجا داشته باشیم یا خیر. یکیاز ویژگیهایی که باید در انتخاب لوستر به آن دقت کنیم، جنس بدنه آن است که زنگ نزند و یا تغییر رنگ ندهد.
لوستر ها با اینکه زرق و برق لوستر های سنتی را ندارند ولی در عین سادگی، شیک و جذاب هستند . یکی از مزیت های بزرگ لوسترهای مدرن این است که در جنس های متفاوت با استایل ها و فرم های بسیار خلاقانه و جالب طراحی و تولید می شوند. یکی از زیباترین نوع طرح های لوستر مدرن را، مدل های کریستالی تشکیل می دهند. با ما همراه باشید تا لوستر مدرن و انواع آن را بهتر بشناسید و ظاهری دیدنی برای محیط زندگی خود ببخشید.
همان گونه که در مقالات گذشته نیز اشاره داشته ایم، لوسترها با سبک ها و نوع های بسیار متنوعی در بازار وجود دارند که شما عزیزان می توانید از آن ها با توجه به سلیقه و دکوراسیون خانه خود استفاده کنید. در خانه های کوچک استفاده از لوسترهای سقفی و دیواری حتی به صورت همزمان نیز امکان پذیر است و این موضوع به میزان نور در خانه شما بستگی دارد. لوسترهای سقفی کوچک که از تجملات به دور هستند (بر اساس متراژ و فضای خانه) گزینه بسیار مناسبی برای خانه ها کوچک به شمار می آیند. از طرف دیگر لوسترهای دیواری نیز در کنار لوسترهای سقفی (اگر به صورت ست باشند) زیبایی و نور پردازی بی نظیری خواهد داشت.
هر خانهای با توجه به متراژ ، نوع چیدمان و فضاهای داخلی منزل نیاز به لوستر و منبع نور متناسب با همان فضا را دارد ؛ برای انتخاب لوستر جدید و منبع نور و همچنین استفاده از آنها در سیستم روشنایی امری است که باید به نکاتی توجه کنید تا پس از خرید دچار مشکل و پشیمانی نشوید.
نورپردازی خانه یک عنصر حیاتی برای هر طراح دکوراسیون داخلی است ؛ انتخاب نوع نور ، میزان روشنایی منزل و انتخاب فضای مناسب برای آن از اصول اولیه و مهم در نورپردازی منزل ( مخصوصاً خانه های کوچک ) میباشد .
انواع لوسترهای کلاسیک و چراغهای سقفی برای تأمین نور در دکوراسیون داخلی استفاده میشوند و لوسترهای دیواری و چراغهای کوچک نیز به عنوان منبع نور کوچک، روشنایی خانه را تکمیل میکنند و در واقع نقش مکمل را دارند و استفاده از مدلهای مختلف در فضاهای متفاوت مانند اتاق خواب، سالن پذیرایی و آشپزخانه امکانپذیر میباشد .
همچنین در هنگام انتخاب لوستر و نورپردازی خانه به میزان مصرف انرژی آنها باید دقت شود. نورپردازی اشتباه در منازل ( به خصوص خانه های کوچک ) میتواند تمام هنر معماری را از بین ببرد و باعث شود زیباییهای منزل به چشم نیاید ؛ از همین رو باید در انتخاب لوستر مناسب بسیار دقت کرد.
زیرا ممکن است میلیونها تومان صرف ساخت کابینتها یا رنگ دیوارها شود و با انتخاب نورپردازی خانه و منبع نور اشتباه، تمام زیبایی و هزینهای که صرف شده به چشم نیاید.
بنابراین انتخاب نور مناسب برای منزل میتوان مانند خلق یک اثر هنری باشد که با انتخاب صحیح میتواند زیباییها را دوچندان کرد و همچنین نورپردازی خانه غلط میتواند یک دکوراسیون زیبا را زشت نمایش بدهد ؛ پس برای انتخاب لوستر مناسب چند نکته ساده باید رعایت شود.
به صورت کلی اگر می خواهید برای خانه های خود (با هر اندازه و متراژ) لوستری مناسب تهیه نمایید. بهتر است که به نکات ذکر شده در زیر توجه کنید.
لوسترها جزء وسایلی هستند که توجه به نوع آن ها و ارتفاع و اندازه ها در هر خانه مهم است. بعنی شما عزیزان باید با توجه به بزرگی و کوچکی خانه خود نوع لوستر را انتخاب فرمایید و اگر خانه ای کوچک دارید، باید متناسب با فضای آن ها لوستر را انتخاب فرمایید. از طرف دیگر نور مناسب برای هر اتاق باید با توجه به کاربری فضای مورد نظر انتخاب و استفاده شود. نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که روشنایی خانه در همه بخشهای آن یکسان و یک شکل نمی باشد و نمی توان همه بخش های خانه را پر نور یا کم نور در نظر گرفت و بر همین اساس لوستری که برای اتاق پذیرایی انتخاب میشود با اتاق خواب فرق می کند و همچنین بزرگی و کوچکی فضای مورد نظر نیز تاثیر بسزایی در این خصوص دارد. از جمله نکات مهمی که در این مورد وجود دارد به شرح زیر است:
همان گونه که اشاره کرده ایم، کوچک بودن یا بزرگ بودن خانه تاثیر بسزایی در انتخاب لوستر مناسب دارد. از طرف دیگر اگر فضای خانه شما کوچک است، بهتر است که از لوسترهای سبک روستیک یا مدرن یا مینیمال انتخاب کنید. در واقع برای خانه های کوچک وسایل خود را باید به سبک مدرن و مینیمال انتخاب کنید تا فضای مورد نظر شما کوچک تر جلوه نکند. لازم به ذکر می باشد که انتخاب لوستر کلاسیک و بسیار بزرگ برای فضاهای کوچک باعث می شود فضا کوچک تر به نظر برسد.
برای آن که بتوانید لوستری مناسب خانه خود انتخاب کنید، باید دو نکته زیر را در نظر داشته باشید:
طول و عرض اتاق را اندازه بگیرید، طول و عرض اتاق با یک فرمول ساده نشان میدهد که برای اتاق چه اندازهای مناسب است. برای مثال اگر طول و عرض اتاق ۸ در ۱۲ فوت است، جمع این دو عدد ۲۰ فوت خواهد بود. با تغییر واحد فوت به اینچ میتوان اندازه مناسب برای اتاق را تشخیص داد.
ابعاد سقف و بلندی دیوارها میتواند تعیین کند که لوستر با چه اندازهای از سقف آویزان باشد. اگر ارتفاع زیادی از سقف تا زمین وجود داشته باشد میتوان بلندتر آویزان کرد. هم چنین اگر ارتفاع سقف مورد نظر کم است، باید از لوسترهای مناب با آن انتخاب گردد. در غیر این صورت ظاهری نامناسب به محیط می دهد.
۱- لوستر های آویز و یا لوسترهای سقفی باید به عنوان منبع اصلی نور در نظر گرفته شوند و نور بیشتری نسبت به بقیه لوستر های فرعی داشته باشد.
۲- بهتر است منبعهای نوری کوچکتر باید برای روشن کردن بخشی از خانه، قسمتی از دیوار برای نمایش تابلو نقاشی یا یک اثر هنری استفاده شود.
۳- همچنین آیتمهای دکوراتیو برای نمایش بهتر به نور غیر مستقیم نیاز دارند، گزینه مناسب نوع دیواری میباشد .
۴- جایگزین نمودن لامپهای قدیمی با لامپهای LED میتواند به صرفهجویی در مصرف انرژی نورپردازی خانه کمک کند.
۵- از کنج های باقی مانده در فضای اتاق استفاده کنید ، آباژورهای کوچک برای گوشههای خانه گزینههای بسیار مناسبی میباشند .
توجه به ارتفاع و بلندای سقف هنگام انتخاب لوستر خیلی مهم است. اگر سقف پذیرایی تان بلند است، لوسترهای آویزدار و چند طبقه انتخاب خوبی است و اگر سقف کم ارتفاعی دارید، پیشنهاد ما به شما خرید لوستر سقفی است که هم کوتاهی سقف شما کمتر نشان داده شود و هم اینکه مزاحمت برای اهالی خانه ایجاد نکرده و تبدیل به یک مانع نشود و در ضمن زیبایی آن تحت تاثیر فضای کم ارتفاع قرار نگیرد. در این میان کمک گرفتن از دیوارکوب یا یک آباژور هماهنگ با لوستر در خانههای با سقف کوتاه روش بسیار خوبی برای تنظیم نور فضاست.
یکی از رایج ترین سوالات خریداران لوستر این است که، مثلاً برای فضای ۴۰ یا ۵۰ متری با ارتفاع حدود ۳ متر چه لوستری مناسب است؟
باید عنوان کنیم که یک جواب مشخص و قاطع برای این سوال وجود ندارد، بهتر است برای تعیین تعداد لوستر یا تعداد شاخه های هر لوستر دو فاکتور مهم را در نظر بگیرید
۱- میزان نوردهی لوستر با توجه به تعیین هدف از خرید لوستر
۲- تناسب لوستر با محیطی که قرار است لوستر در آن قرار بگیردمیزان روشنایی بقیه منابع نوری را حساب کنید و سپس لوستری انتخاب کنید که تکمیل کننده آن باشد. برای مثال تامین روشنایی مناسب برای فضای ورودی، به میزان نور ۲۰۰ تا ۴۰۰ وات نیازمند است.
دقت داشته باشید که لوستر دارای چند لامپ است زیرا هرچه تعداد لامپ هایش بیشتر باشد، نور و روشنایی بیشتری را تولید می کند و اگر این میزان روشنایی بیشتر از حد مورد نیاز شما برای آن فضا باشد، مجبور می شوید لامپ های بعضی از شاخه های آن را خاموش کنید که در این حالت جلوه ی نازیبایی پیدا خواهد کرد. البته می توانید از لوسترهایی که لامپ هایشان دارای پوشش است نیز استفاده کنید تا میزان نور خروجی را کنترل کنید.
انتخاب لوستر جدید و نور مناسب برای هر اتاق باید نسبت به کاربری آن فضا انتخاب شود ؛ به این معنی که هنگام انتخاب نور مناسب باید در نظر گرفت در این اتاق چه کاری انجام میشود و بر همین اساس نور و منبع نور مناسب با اتاق را انتخاب کرد ، روشنایی خانه در همه بخشهای آن یکسان و یک شکل نیست و به همین ترتیب لوستری که برای اتاق پذیرایی انتخاب میشود با اتاق خواب فرق میکند .
به عنوان مثال اگر فضای پذیرایی کوچک نیست و ارتفاع سقف مناسب باشد ، میتوانید از لوستر های بزرگ و مجلل برای جلب توجه در مرکز پذیرایی استفاده کنید و از لوستر هایی با تعداد شعله های کمتر برای میز ناهار خوری استفاده کرد ؛ همچنین برای انتخاب لوستر جدید اتاق خواب هم باید توجه داشته باشید نیازی به نصب لوستر بزرگ نیست زیرا اتاق خواب فضایی است که متراژ کوچک تری دارد و برای ریلکس کردن و استراحت کاربری دارد بنابراین ما به لوستر خیلی پر نور نیازی نداریم .
بنا براین از لوسترهایی که تعداد لامپ کمتر دارند یا تنها با یک چراغ روشن میشوند برای اتاق خواب مناسبتر هستند ؛ استفاده از تعداد منبع نور زیاد برای اتاق خواب به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
روشنایی که برای اتاق خواب یا فضاهای استراحت در نظر گرفته میشود باید از منابع نوری و لوسترهای ظریفتر تابیده شود.
لوسترها در قدیم بیشتر برای اتاق غذاخوری و بالای میزهای بزرگ استفاده میشدند که این لوسترها معمولاً با کریستالهای بسیار ساخته میشدند تا نور بیشتری را منعکس کنند اما لوسترهای امروزی انواع مختلفی دارند و با سبکهای مختلف ارائه میشوند.
همانطور که گفته شد لوستر های جدید برای میز ناهارخوری کمی متفاوت شده و اغلب از لوستر های SMD استفاده میشود که هم به صورت ساده و هم به صورت کریستالی به بازار عرضه میشوند .
برای انتخاب لوستر برای خانه های کوچک ، نباید به سمت لوستر های بزرگ و مجلل رفت زیرا باعث کوچک تر دیده شدن متراژ اتاق میشود و نور بیش از اندازه ی آن پس از مدتی باعث آزار شما میشود .
اس ام دی ، مدل پیشرفته ی ال ای دی میباشد که از خیلی لحاظ به LED برتری دارد ؛ مانند :
۱- روشنایی و نورپردازی یکنواخت و ملایم و بدون تیرگی در لامپ های SMD
۲- طول عمر طولانی تر نسبت به لامپ های LED
۳- کاهش و صرفهجویی در مصرف انرژی در لامپ SMD
۴- عدم تولید گرما و حرارت کم در لامپ های SMD
اس ام دی ها هم به صورت مدار در لامپ قرار دارند و هم به صورت نواری ( ریسه ای ) که هر کدام هم به مدل ها و توان های متفاوتی تقسیم میشوند .
این مدل از لوستر پذیرایی اغلب طراحی ساده و شیکی دارند و مناسب پذیرایی های کوچک هستند ، که مدل های لوستر جدید (از لوستر فلزی ) را برایتان به نمایش میگذاریم ، همچنین برای آگاهی از قیمت آن میتوانید بر روی عکس کلیک کنید .
این مدل ها دارای تعداد شعله های بیشتر و کمتر ( به نسبت کوچک یا بزرگ بودن اتاق مورد نظر ) هم موجود می باشد.
لوستر های چوبی نسبت به دیگر جنس ها از قیمت پایین تری برخوردارند و مقرون به صرفه هستند .
جنس لوستر های چوبی در بازار اغلب ام دی اف ( MDF ) میباشد و اکثراً هم ساده هستند ؛ متریال چوب به فضای اتاق حس آرامش را القا میکند ، گاهی در لوستر های چوبی از فلز نیز استفاده میکنند ..
این سبک برای دکوراسیون کلاسیک مناسب و جلوه ی زیبایی را به اتاق پذیرایی میبخشد .
این مدل اغلب جزو دسته ی لوستر های برنزی میباشد که با در کنار هم قرار دادن این جنس یک مدل خاص را به ارمغان آورده اند .
اگر طرفدار درخشیدن و جلب توجه در لوستر مورد نظر خود هستید ، لوستر های کریستالی بهترین پیشنهاد هستند البته این را در نظر بگیرید که اگر اتاق مورد نظر کوچک است از خرید لوستر در ابعاد بزرگ بپرهیزید.
کارشناسان در زمینه دکوراسیون داخلی توصیه می کنند که برای نورپردازی فضاهای کوچک، بهتر است که از لوسترهای با سبک مدرن و مینیمال استفاده کنید. در کل برای خانه هایی با متراژ کم یکی از بهترین گزینه های دکوراسیون، استفاده از سبک مدرن است زیرا باعث بزرگتر دیده شدن فصای مورد نظر می شود و هم چنین می تواند فضا را بسیار خاص و بی نقص جلوه دهد. لوسترهای با سبک مدرن معمولا نور پردازی مناسبی دارند و می توانند برای خانه های کوچک علاوه بر زیبایی نور مناسب را نیز به ارمغان بیاورند. لازم به ذکر است که استفاده از سبک های کلاسیک و پر زرق و برق برای خانه های کوچک توصیه نخواهد شد به دلیل آن که فضا را بسیار کوچک تر و بسته تر نشان می دهد.
لوستر چه فضایی را باید روشن کند اغلب این سؤال پرسیده میشود که مثلاً برای یک فضای ۳۰ متر مربع با ارتفاع حدود ۳ متر چه لوستری مناسب است؟ چیزی که باید اشاره کنیم این است که یک جواب قاطع بر اساس یک فرمول مشخص وجود ندارد. برای تعیین اینکه برای یک فضا احتیاج به چند لوستر با چه تعداد شاخه دارد دو فاکتور مهم باید لحاظ شود! اول حجم لوستر انتخابی و دوم میزان نوردهی لوستر با توجه به هدف از خرید لوستر.
اینکه حجم لوستر انتخابی ما چقدر است و چقدر تناسب با محیطی که قرار است لوستر در آن قرار گیرد دارد بسیار مهم است. حتی به فرض اینکه لوستر مناسب خانه های کوچک نور کافی تأمین میکند، اگر یک لوستر کوچک را برای فضای بزرگ و بالعکس یک لوستر خیلی حجیم را برای یک فضای کوچک در نظر بگیریم، تعادل محیط را برهم زده و هارمونی را از بین میبرد.
پس بسیار مهم است که لوستر ما و فضای ما از نظر حجم با هم همخوان باشند. همینطور تعداد لوسترها نیز باید همخوانی داشته باشد. در صورتیکه در سقف محیطی که میخواهیم لوستر بیاویزیم مثلاً سه محل برای لوستر در نظر گرفته شده باشد، باید حتماً هر سه قسمت به لوستر مجهز شود تا زیبایی خود را حفظ کند. حال با توجه به گستردگی فضا میتوانیم یک لوستر اصلی و حجیم و دو لوستر کوچک تر برای آنجا در نظر بگیریم.
صنایع لوسترسازی مهروماه بابیش از 35 سال سابقه ی درخشان درزمینه طراحی و تولید انواع لوستر و چراغ های تزئینی درخدمت مشتریان عزیز میباشد. این مجموعه باکادر مدیریتی وفنی مجرب بادرنظر گرفتن تمام سلایق یکی از پیشگامان عرصه نورپردازی درکشور بشمار می آید. تمام محصولات ما در بخش های مختلف و مورد نیاز ریختگی ، آبکاری ، پرداخت کاری ،مونتاژ وکنترل کیفیت به تولید رسیده و به بازار عرضه میگردد
طراحی سایت و بهینه سازی سایت گروه فنی مهندسی سیف دیزاین
دیدگاهتان را بنویسید