نورپردازی هتل ها و اصول چینش و ترکیب لوسترها در هتل ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. نورپردازی در هتل ها می تواند نمای بسیار زیبایی را به فضاها بدهد و در دکوراسیون هم همیشه به نوزپردازی توجه ویژه ای می شود. شما با رعایت اصولی ساده و قواعد کلی در نورپردازی می توانید درخشان تر از بقیه هتل ها باشید. نورپردازی مسئه بسیار مهمی در هتل می باشد و این موضوع را دست کم نگیرید. با ما همراه باشید تا به بررسی اصول و قواعد نورپردازی درست و مناسب برای هتل بپردازیم.
نورپردازی در هتل ها و اماکن اقامتی دارای نکات بسیاری است که باید آگاهانه و با دیدگاه کارشناسی انجام شود، چرا که ریزفضاها در این کاربری بسیار گسترده و متنوع هستند. از دید روانشناسی طراحی دکوراسیون داخلی هتل نورپردازی و روشنایی در قسمت های مختلف هتل از اصول مهمی است که انتخاب صحیح آن موجب ایجاد احساس آرامش و امنیت در مهمانان می شود.نمای بیرونی هتل، ورودی، لابی، راهروها، اتاق ها، رستوران هتل و… هرکدام دارای اصول نورپردازی منحصر به خود هستند.
هدف از چراغ ها در یک پروژه مهمان نوازی، می تواند به چند گروه عمده تقسیم شود:
این نوع نور توجه را به آلمان های خاصی جلب می کند. وقتی مهمانان اول وارد لابی شما می شوند, می خواهید میز پذیرش روشن شود. چشم بیننده را می کشد, به طور غریزی به مهمانان علامت می دهد که چه کاری کنند, پس مجبور نیستند در اطراف بایستند.
یک میز پذیرش روشن, که باید نقطه کانونی لابی باشد, احساس گرمی و استقبال را القا می کند. این امر به ویژه برای این مهم است که بیشتر مهمانان خسته یا کسل هستند و می خواهند استراحت کنند. روشنایی ظریف نیز می تواند به نرمی بر روی مناطق بنشیند و فرصتی برای مسافران خسته را فراهم کند.
در اینجا نورپردازی گرم و غیر مستقیم فضای آرامش بخشی ایجاد می کند. در راهرو, می توانید از یک نقاشی یا یک عکس برجسته استفاده کنید.در اتاق هتل, می توانید یک گوشه میز قهوه ای را روشن کنید, و یک حس کنجکاوی را ایجاد کنید.
یک طرح کلی رنگ اتاق هتل می تواند حالات متمایزی را ایجاد کند, که نورپردازی می تواند بر روی آن تاکید کرده یا از آن بکاهد. برای مثال یک اتاق بزرگ آبی می تواند در نور روز به اندازه کافی شاد باشد. با این حال, در طول شب بسیار تاریک به نظر می رسد. این چیزی است که نورهای گرم را می تواند خنثی کند. شما همچنین باید این حقیقت را که نور خورشید بر ریتم شبانه روزی بدن تاثیر می گذارد, مورد توجه قرار دهید. نور خورشید, در حالی که به ظاهر زرد است, در واقع مقدار زیادی نور آبی در ترکیب کلی خود دارد.
این نور آبی رنگ, تولید هورمون ملاتونین (که به خواب ما کمک می کند) را کاهش می دهد – به همین دلیل است که در بسیاری از مقالات می بینیم که به ما می گویند تا هنگام خواب از وسایل الکترونیکی دور بمانید. منابع ال ای دی نیز مقدار زیادی نور آبی دارند, بنابراین آنطور که در بخش دکوراسیون داخلی دنی در حالی که هزینه آن کم تر است، برای مهمانان و مسافران نیز مناسب تر می باشد.
رنگ های گرم نورپردازی برای کمک به مهمانان برای گذراندن شبی خوب، جز بهترین ها هستند. یک شرکت طراحی نورپردازی, در ایجاد پنجره های مصنوعی برای اتاق هایی که نور طبیعی ندارند, کار کرده است.
ترکیبی از رنگ های گرم و خنک, عمق را به پنجره می آورند در حالی که نور روز را تقلید می کنند، فرم های منحنی توهم عمق را فراهم می کنند و به آرامش چشم کمک می کنند. علاوه بر این, یک طیف ویژه از نور در صبح و عصر برای ایجاد آرامش و بیداری طبیعی استفاده می شود.
ایجاد این دو مهم باعث می شود هم مهمانان هتل اقامتی لذت بخش را تجربه کنند و هم حضور این تعادل ها در حرفه ای تر کارکردن میزبانان و راندمان کاری آنها تاثیر داشته باشد.
در انتخاب و محبوبیت یک هتل مبحثی که در نگاه اول بر روی ناخودآگاه مسافران تاثیر گذار است، زیبایی ها و جلوه های بصری فضاست که نورپردازی می تواند در کنار معماری و عناصر آن جذابیت های بصری فضاها را دو چندان کند.
یکی از اشتباهات رایج طراحان روشنایی در نورپردازی هتل ها این است که یا کاربری ریز فضاها را فدای زیبای می کنند و یا بالعکس، در صورتیکه همانطور که بالاتر هم اشاره شد، یکی از ویژگی های مهم طراحی نورپردازی موفق هتل ها و اقامتگاه ها برقراری تعادل بین اصول زیبایی شناسی و کاربری فضاها است.
نورپردازی نمای بیرونی هتل نیز به عنوان دکوراسیون و بخشی از طراحی هتل باعث جلب توجه و هدایت افراد به هتل شود .
طراحان نورپردازی هتل هر قسمت هتل را با توجه به کاربری های متفاوت آن نورپردازی می کنند همچنین نورپردازی باید به گونه ای باشد که مهمانان به راحتی از تمامی امکانات آنها بهره مند شوند.
به عنوان نمونه قسمت های غذاخوری ، راهرو ، پذیرایی و سالن استراحت نورپردازی متفاوتی دارند و به این ترتیب عملکرد هر فضا مشخص می شود.
طراحی نورپردازی هتل شامل طیف وسیعی از چراغ های LED طیف گسترده ای از سبک ها ، رنگ ها و ویژگی ها در یک فضا می باشد. لامپ های کف ، چراغ های آویز ، لوستر ، آباژور ، روشنایی زیر کابینت ، دیوارکوب ها و نوارهای LED همه برای هتل خود را زیبا کنید.
طراحان نورپردازی هتل میزان و رنگ نور را درنظر می گیرند که بر نمای اجسام و محیط اطراف تأثیر می گذارد. توزیع نور ، شدت آن و جهت آن نیز در ساعات خاصی از روز در زیبایی هتل نقش دارد.
نورپردازی هتل به مهمانان کمک کند تا از محیطی آرامش بخش برخوردار شوند.در اصل،این مهم که از نور به بهترین نحو در هر فضا استفاده کنید و فضایی آرامش بخش را در کل هتل ایجاد کنید.
به عنوان مثال ، نورپردازی در رستوران به روشنایی متفاوتی در ساعات مختلف روز نیاز دارد. در طول روز ، جایی که تغییرات نور طبیعی بیشتر به چشم می آید ، صحنه های مختلف تطبیق و حفظ سطح مناسب مناسب نور مهم است.
رنگ بندی کلی هتل بر نوع نورپردازی هتل تأثیر می گذارد. در نورپدازی هتل دستورالعمل های زیبایی شناختی و کاربردی وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند تا اطمینان حاصل شود که شما ثبات نام تجاری را در ازای زیبایی فذا نمی کنید.
هتل ها و مشاغل مشابه در صنعت مهمان نوازی از بزرگترین مصرف کنندگان انرژی هستند. به طور متوسط ، هتل ها سالانه بیش از میلون ها برای هر اتاق هزینه انرژی می کنند. حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از این مقدار صرفاً برای روشنایی هزینه می شود.
شما با کمک گرفتن از طراحان نورپردازی هتل می توانید در هزینه های نورپردازی صرفه جویی کنید ، بدون این که زیبایی و عملکرد نورپردازی را نادیده بگیرید. به عنوان نمونه،نصب سنسورهای حرکتی در به طور خودکار خاموش و روشن شدن لامپ ها در کاهش هزینه های انرژی بسیار موثر است.
نورها تاثیر مهمی در رنگ غذاها و کیفیت و تازه بودن آن می گذارند،بنابراین در این محیط ها نورپردازی آرامش بخش باشد.
در سالن های هتل نورپردازی باید بسیار جذاب در سقف،کف و دیوارها وجود داشته باشد. در بناهای اقامتی، مهمترین مشاعات شامل پله ها و راهرو های بین اتاق ها می باشد. در این قسمت ها، نورپردازی باید به گونه ای عملکردی باشد تا مسافران بتواند مسیر اتاق ها، پله ها و دسترسی به آسانسورها را پیدا کنند. در این بخش از هتل ها و مهمانخانه ها تجهیزات هم به صورت سقفی و هم به صورت دیواری استفاده می شود. هم ازنورهای مخفی و هم منابع نوری آشکار بهره برده می شود.
انتخاب نوع اداوات به پارامترهایی مثل ابعاد فضا( مخصوصا ارتفاع)، سبک طراحی و سلیقه طراح بستگی دارد. تکنیک نورپردازی عمومی برای روشنایی مشاعات کفایت می کند، اما در قسمتهایی ازآنها می توان از تکنیک نورپردازی تاکیدی برای نمایش تابلو و یا علایم راهنما استفاده کرد.
شدت روشنایی برای مشاعات هتل ها، بر اساس جدواول استانداردی ۱۰۰ لوکس کفایت می کند. اما در قسمت پله ها برای حفظ ایمنی، اگر از لوکس بیشتر هم استفاده شود بهتر است. و یا با تکنیک هایی مثل نورخطی در زیر لب پله ها این مهم را بهبود بخشید.
لابی هتل یکی از بخش هایی است که در ابتدای ورود افراد، جلب توجه می کند و اولین برداشت را در ذهن مخاطب هک می کند. به همین دلیل لازم است که کاملا برجسته باشد. حال این برجسته بودن علاوه بر معماری جذاب و فضاسازی درست می تواند با نورپردازی اصولی ترکیب شده و فضایی منحصر به فرد و در عین حال آرامش بخش و قابل اعتماد را برای افراد فراهم آورد.
یکی از مهمترین ویژگی هایی که در لابی هتل ها و بناهای اقامتی و با نورپردازی می توان خلق کرد، حس خوش آمدگویی است که با توجه به کاربری مورد بررسی می تواند مسافران را تحت تاثیر قرار دهد. استفاده از تکنیک نورپردازی عمومی، بهره گیری از دانلایت ها و چراغ های سقفی توکار که پخش نور یکنواخت دارند، استفاده از رنگ نور گرم و استفاده از یک چراغ زیبا تک با بیانی دکوراتیو می تواند تصویری خاطره انگیز ثبت کند.
لابی ها و فضاهای پذیرایی ابی شامل قسمت های مختلفی مانند ورودی، پذیرش، سالن انتظار، آسانسور و است که می توانند توسط نورپردازی تاکید و از یکدیگر تفکیک شون .در این قسمتها هتل ها از مهمانان خود پذیرایی می کنند و فرصتی که هتل ها از این طریق نام تجاری و طراحی خود را به رخ مهمانان بکشند و از آنها در بدر ورود به هتل استقبال کنند بنابراین این مناطق باید به خوبی روشن باشد.
این ناحیه برای خوش آمد گویی مهمانان در میز پذیرش است و باید ذهنیتی مثبت در ذهن مشتریان ایجاد کند.
اتاقها باید از نور کافی برخوردار باشند و نورپردازی آن باید به گونه ای باشد که برای انجام کارهای مختلف مانند تماشای تلویزیون، مطالعه، لباس پوشیدن و غیره کافی باشد.
در نورپردازی اتاق های هتل، نیاز به شدت نور و زمان روشنایی برای افراد گوناگون در زمان اقامت آنها تفاوت هایی دارد، بنابراین استفاده از تکنیک های مختلف نورپردازی در فضای اتاق های هتل امری ضروری است. به صورت کلی و بر اساس سبک رایج در نورپردازی اتاق ها، تکنیک مورد استفاده در اتاق های کوچک، نورپردازی موضعی است.
قسمت ورودی اتاق، بالای میز توالت و آینه، کنار تخت، میز کار، بالای صندوق امانت همگی با نورهای موضعی روشن می شوند. فارغ از تکنیک یاد شده، کنترل خاموش و روشن شدن چراغ ها، حتما باید به صورت جداگانه و حداقل در دو قسمت(دم درب ورودی و کنار تخت) لحاظ شود. اما در اتاق های بزرگتر و لوکس ترِ هتل های مجلل که تحت عنوان سویت هم نام برده می شوند، از تکنیک نورپردازی عمومی هم برای روشنایی بخش هایی استفاده می شود.
برای نور عمومی اتاق ها و بخش سرویس داخل آنها ۱۵۰ لوکس نور کفایت می کند و برای قسمت هایی مثل میز آرایش و مشابه آن باید ۵۰۰ لوکس نورفراهم شود.
از آنجا که این اتاق ها برای اهداف مختلف مانند نمایشگاه های ، مهمانی های خصوصی و غیره استفاده می شوند ، نورپردازی با توجه به معماری و دکوراسیون، کنترل خیرگی و ایجاد درخشش باشد.
برای انتخاب بهترین گزینه های روشنایی کم مصرف برای خانه خود، باید اصول و اصطلاحات اولیه روشنایی را بدانید.
به دلیل پیچیدگی یکپارچه، انعطافپذیری و توزیع پرتو، چراغهای رو به پایین و وسایل سنتی توکار برخی از محبوبترین انتخابهای نورپردازی برای بسیاری از مناطق پذیرش هتل هستند.
نورپردازی مناسب مهمان نوازی بر روحیه مهمانان شما تأثیر می گذارد. نورهای با موقعیت مناسب احساسات مثبت را تشویق می کنند. چراغهای الایدی نور طبیعی روز را تقلید میکنند، که بهبودی نسبت به چراغهای سنتی با رنگ زرد است. نوری که در شب تنظیم می شود به شما اجازه می دهد تا خواب آرام تری داشته باشید.
صنایع لوسترسازی مهروماه بابیش از 35 سال سابقه ی درخشان درزمینه طراحی و تولید انواع لوستر و چراغ های تزئینی درخدمت مشتریان عزیز میباشد. این مجموعه باکادر مدیریتی وفنی مجرب بادرنظر گرفتن تمام سلایق یکی از پیشگامان عرصه نورپردازی درکشور بشمار می آید. تمام محصولات ما در بخش های مختلف و مورد نیاز ریختگی ، آبکاری ، پرداخت کاری ،مونتاژ وکنترل کیفیت به تولید رسیده و به بازار عرضه میگردد
طراحی سایت و بهینه سازی سایت گروه فنی مهندسی سیف دیزاین
دیدگاهتان را بنویسید