قبل از هر چیزی باید توجه داشته باشید برای چه فضایی و چه هدفی، به دنبال خرید لوستر هستید. برای تأمین نور و روشنایی منزل تان اقدام به خرید لوستر کرده اید یا اینکه به دنبال یک اکسسوری و وسیله ای برای زیبایی و تزیین فضای خانه تان هستید، شاید هم هر دو. پس اول ببینید که قصدتان از تهیه لوستر چیست و بعد برای خرید آن اقدام کنید. در ادامه با ما باشید تا یاد بگیریم چگونه یک لوستر مناسب انتخاب کنیم؟
پیش از خرید به فضا و متراژ اتاق نشیمن توجه کنید تا بتوانید لوستری متناسب برای این فضا خریداری کنید. برخی افراد ممکن است برای یک فضای کوچک سراغ لوسترهای ۷ شاخه یا بزرگ و چندلایه بروند. این کار موجب میشود تا فضای اتاق نشیمن و خانه تان کوچک به نظر برسد.
به ارتفاع سقف دقت کنید. اگر سقف خانه تان بلند است، میتوانید سراغ لوسترهای آویزی بلند یا چند طبقه بروید اما اگر سقف خانه تان کوتاه است باید مراقب باشید که کم ارتفاع ترین لوستر را انتخاب کنید تا با فضایی که در اختیار دارید، متناسب به نظر برسد.
پیش از آن که نوع لوستر را انتخاب کنید به چراغ های دیوارکوب و آباژورهای پایه داری که در فضای اتاق نشیمن از آن ها استفاده کردید توجه کنید. باید میزان نور اتاق تان را با کمک این ۳ وسیله روشنایی روشن کنید.
اگر خانه تان را به سبک سنتی چیده اید از انتخاب کردن لوسترهایی با جنس فلز یا چوب پرهیز کنید. انتخاب لوسترهای مدرن را برای فضایی که به صورت سنتی چیده شده چندان مناسب نیست. لوسترهای بلوری و کریستال به نظر بهترین انتخاب برای یک خانه سنتی هستند.
اگر اتاق نشیمن شما زوایای زیادی دارد یا اسبابی که در آن استفاده شده پر از زاویه است، بهتر است از یک لوستر گرد و بدون زاویه برای تلطیف این فضا استفاده کنید.
درصورتی که سقف اتاق نشیمن شما گچ بری و تزئیناتی دارد بهترین گزینه برای انتخاب لوستر، یک لوستر ساده و بدون شلوغی است زیرا انتخاب یک لوستر شلوغ در کنار تزئینات سقف باعث شلوغ به نظر رسیدن سقف اتاق میشود.
همخوانی آباژورها با نوع لوستر نیز بسیار مهم است؛ در اتاقی که آباژورهای پایه دار یا رومیزی آن با پارچه هایی با طراحی مدرن وجود دارد باید از لوستری مدرن استفاده کرد که طراحی زیبا و منحصربه فردی داشته باشد.
بهترین روش برای تنظیم نور اتاق نشیمن با کمک لوستر و آباژور آن است که از لامپ های زرد و آفتابی با توناژ رنگی مختلف اما نامحسوس استفاده کنید تا بتوانید جلوه زیادی به فضای نشیمن داده و به رومانتیک شدن این اتاق کمک کنید.
اگر قصد دارید لوستر هال و پذیرایی خود را تغییر دهید و به دنبال منبع نور جدیدی می گردید باید با توجه به شرایط اتاق لوستر مناسب را انتخاب کنید. برای این انتخاب باید به دکوراسیون اتاق و رنگ های استفاده شده در مبلمان دقت کنید. انتخاب لوستر کلاسیک و بسیار بزرگ برای فضاهای کوچک سبب میشود فضا کوچکتر به نظر برسد.
لوسترهای کلاسیک می توانند در فضاهای بزرگتر استفاده شوند و با ترکیب چند مدل دیواری دکوراسیون اتاق پذیرایی را تکمیل کنند. انواع لوسترهای کلاسیک با توجه به اندازه و ابعاد آن میتواند در دکوراسیون هر خانه ای استفاده شود اما بهتر است پیش از خرید به ابعاد و ارتفاع آن دقت شود.
لوستر سقفی پذیرایی باید یک مدل پرنور و درخشان باشد. اگر سقف پذیرایی شما بلند است میتوانید از یک لوستر بزرگ یا بلند شاخه دار استفاده کنید. باتوجه به سلیقه شخصی خود در انتخاب نوع دکوراسیون داخلی منزل میتوانید نمونه کلاسیک یا مدرن را انتخاب کنید. اگر طول سقف شما بلند باشد میتوانید از دو یا سه لوستر در قسمت های مختلف سقف استفاده کنید. اگر پذیرایی شما کوچکتر است از خرید لوسترهای پرحجم و بزرگ بپرهیزید و سعی کنید متناسب با فضای پذیرایی لوستری کوچکتر با نوری متناسب انتخاب کنید تا فضا را شلوغ نکند.
سبک و مدل لوستر یکی از مهمترین نکاتی است که باید به آن توجه داشته باشید. قبل از بررسی ابعاد فنی لوستر، مشخص کنید که سبک چیدمان منزلتان، سنتی است یا از چیدمان مدرن برای طراحی داخلی و دکوراسیون منزل لذت میبرید. شاید هم برای اتاق پذیرایی و بخش های دیگر منزلتان تلفیقی از سبک مدرن و سنتی را میپسندید. در هر حال قبل از شروع فرآیند خرید، باید تصمیم نهایی را برای سبک چیدمان گرفته باشید.
قبل از انتخاب لوستر از خود بپرسید که سقف اتاق کوتاه است یا بلند. توجه به این موضوع باعث میشود که در صورت بلند بودن سقف مکان مورد نظر، به سراغ لوسترهای بلند و چند شاخه بروید. سقف های بلند، دست شما را برای انتخاب لوستر باز میگذارند؛ لوسترهای بلند و ریسه ای از جمله انتخاب هایی است که پیش رویتان قرار دارد.
اما اگر سقف اتاق کوتاه باشد، لوسترهایی با ارتفاع بلند نمای نامناسبی پیدا میکنند و برای تردد افراد قدبلند مشکلاتی به وجود میآورند. اگر قدبلند هم نباشید باز هم امکان برخورد اشیای مختلف با سقف و ایجاد حادثه در چنین شرایطی بیشتر میشود. لوسترهای سقفی یعنی همان لوسترهایی که به سقف میچسبند و بلندی یا شاخه های متعدد ندارد بهترین گزینه برای سقف های کوتاه هستند.
بعد از مشخص شدن پهنا و قطر لوستر، باید ابعاد عمودی آن را نیز با فضای اتاق خود تطابق دهید. البته منظور از ارتفاع فقط ارتفاع نصب آن از سقف نیست. بلکه قد لوستر و میزان بلندی آن از زمین نیز باید حساب شود. برای حساب میزان بلندی لوستر باید بر اساس قانون کلاسیک، ارتفاع اتاقی که قصد خرید لوستر برای آن دارید را بر حسب فیت در نظر بگیرید. سپس آن را در ۲٫۵ تا ۳ ضرب کنید. در نتیجه میتوانید ارتفاع مناسب برای نصب لوستر اتاق را به دست آورید.
بنابراین اگر سقف اتاق شما ۸ فوت یا فیت باشد، باید لوستری انتخاب کنید که ۲۰ تا ۲۴ اینچ بلندی داشته باشد. یعنی۸ فیت ضرب در ۲٫۵ برابر است با ۲۰ فیت و ۸ فیت ضرب در ۳ برابر است با ۲۴ فیت. این مقادیر باید به اینچ تبدیل شود.
برای سقف اتاقی که ۱۰ فوت از زمین فاصله دارد، بلندی لوستر باید ۲۵ تا ۳۰ اینچ باشد. یعنی ۱۰ فیت ضرب در ۲٫۵ برابر است با ۲۵ فیت و ۱۰ فیت ضرب در ۳ برابر است با ۳۰ فیت. لازم به ذکر است که ابعاد لوستر مورد نظر شما باید حتماً به اینچ تبدیل شود. هر چقدر که اتاق شما بزرگتر باشد، لوستر انتخابی شما بلندتر خواهد بود. در نتیجه ارتفاع نصب لوسترتان نیز افزایش پیدا میکند.
از آنجایی که برای ارتفاع مناسب برای نصب لوستر، مشتری باید حداقل ارتفاع ۶ فیتی را انتخاب کند تا هر فردی با هر میزان قدی با سر با آن برخورد نکند. چنانچه سقف شما ۸ فیت از زمین فاصله گرفته باشد، باید لوستر خود را در ارتفاع ۷ فوتی از زمین نصب کنید تا بهترین حالت را داشته باشد.
لوسترهای مدرن با نمونه های قدیمی تفاوت دارند و برخی از آنها اشکال عجیب و بی قاعده ای دارند. به همین دلیل بهتر است که از این قانون عمودی کلاسیک لوستر ها صرف نظر کنید و بیشتر به همان قانون افقی و قطر مناسب هر لوستر اهمیت بدهید.
برای لوستر اتاق ها و فضاهایی که ارتفاع سقف آنها بلند است، منبع نور یا همان لوستر شما باید ۸ فیت از زمین بالاتر باشد. امر اتاق شما ارتفاعی بلند تر از ۱۲ فیت دارد، یک فیت به آن اضافه کنید. برای این سبک اتاق و فضا می توانید از لوستر های چند ردیفه استفاده کنید. این لوستر ها هم روشنایی منزل و اتاق شما را بیشتر میکند و هم فضا را دنج تر و با صفا تر میکند.
اگر منبع نور شما نزدیک در است و سقف معمولی است، باید منبع نوری خریداری کنید که تداخل ایجاد نکند و حین باز و بسته شدن در، با لوستر تداخل نکند. وجود لوستر در راهرو ها و ورودی ها جذاب و خاص است. ولی ریسک در این شرایط معنایی ندارد و باید از زیبایی صرف نظر کنید. لوسترهای کوچک و مناسب انتخاب کنید تا این برخورد اتفاق نیوفتد و انتخاب شما زیر سؤال نرود.
برای راهرو ها و ورودی هایی که سقف معمولی دارند باید توجه کنید تا لوستر و منبع نوری با درب ورودی تداخل نکند و همراه با باز و بسته شدن درب، مشکل ایجاد نشود.
چگونه لوستر مناسب انتخاب کنیم ، از دیگر نکات مهمی که در انتخاب لوستر برای پذیرایی باید به آن توجه شود این است که لوستر هم ساده باشد و هم استاندارد باشد. توجه داشته باشید که حباب هایی که در لوستر پذیرایی شما به کار گرفته شده است ساده باشد یعنی حباب هایی باشند که اگر اتفاقی برای آنها افتاد به سادگی از بازار قابل تهیه باشند و دیگر شما مجبور نشوید لوستر خود را عوض کنید.
سعی کنید لوستری را برای پذیرایی انتخاب کنید که از پیچیدگی زیادی برخوردار نباشد که به راحتی بتوان آن را تمیز کرد. در واقع میتوانیم بگوییم که لوستر مناسب برای پذیرایی لوستری است که در عین این که بسیار زیبا است استاندارد و ساده نیز باشد.
لوستر چه فضایی را باید روشن کند اغلب این سؤال پرسیده میشود که مثلاً برای یک فضای ۳۰ متر مربع با ارتفاع حدود ۳ متر چه لوستری مناسب است؟
چیزی که باید اشاره کنیم این است که یک جواب قاطع بر اساس یک فرمول مشخص وجود ندارد. برای تعیین اینکه برای یک فضا احتیاج به چند لوستر با چه تعداد شاخه دارد دو فاکتور مهم باید لحاظ شود! اول حجم لوستر انتخابی و دوم میزان نوردهی لوستر با توجه به هدف از خرید لوستر.
اینکه حجم لوستر انتخابی ما چقدر است و چقدر تناسب با محیطی که قرار است لوستر در آن قرار گیرد دارد بسیار مهم است. حتی به فرض اینکه لوستر نور کافی تأمین میکند، اگر یک لوستر کوچک را برای فضای بزرگ و بالعکس یک لوستر خیلی حجیم را برای یک فضای کوچک در نظر بگیریم، تعادل محیط را برهم زده و هارمونی را از بین میبرد.
پس بسیار مهم است که لوستر ما و فضای ما از نظر حجم با هم همخوان باشند. همینطور تعداد لوسترها نیز باید همخوانی داشته باشد. در صورتیکه در سقف محیطی که میخواهیم لوستر بیاویزیم مثلاً سه محل برای لوستر در نظر گرفته شده باشد، باید حتماً هر سه قسمت به لوستر مجهز شود تا زیبایی خود را حفظ کند. حال با توجه به گستردگی فضا میتوانیم یک لوستر اصلی و حجیم و دو لوستر کوچک تر برای آنجا در نظر بگیریم.
نورپردازی توسط لوستر به طور کلی چه آویز و چه سقفی با توجه به طرز قرارگرفتن شاخه ها و در نتیجه لامپ، به سه فرم اصلی سربالا، سر پایین و خوابیده تقسیم میشوند. در مدل سربالا نور به طرف بالا انتشار یافته و در نتیجه سقف هم روشن میشود ولی در مدل سر پایین از آنجا که شاخه ها و در نتیجه لامپ ها، به سمت پایین قرار دارند نور حاصل در بخش پایانی اتاق بیشتر بوده و سقف تاریک تر خواهد بود و در مدل سوم شاخه ها به موازات سقف و به صورت خوابیده بوده و معمولاً این فرم در قالب لوسترهای غیر آویز و به اصطلاح سقفی وجود دارند. نورپردازی در این نوع لوستر ابتدا به طرفین یعنی دیوارها صورت میگیرد.
لوستر میتواند از مصالح گوناگونی از جمله فلز تزیین شده، سنگ، کریستال و … ساخته شده باشد. در نظر داشته باشید که لوستر منتخب شما، با رنگ غالب فضا و مصالح به کار رفته در طراحی داخلی خانه (متریال و جنس اجزایی چون پنجره، دیوارها، مبلمان و …) هماهنگ باشد. همچنین سعی کنید سازگاری و انسجام خلاقانه ای بین لوستر و چراغ های دیوارکوب و سایر منابع روشنایی خانه برقرار کنید.
رنگ لوسترها باید مطابق رنگ چیدمان دیگر لوازم منزل باشد اما از آن جا که لوستر را مثل پرده یا مبلمان زود به زود تعویض نمی کنند، سعی کنید رنگی انتخاب کنید که همیشه شیک و جدید به نظر برسد و با چند نوع دکوراسیون همخوانی داشته باشد.
چگونه لوستر مناسب انتخاب کنیم ، تعیین مناسب سایز برای اتاق یا محوطه ی نشیمن یکی از مهم ترین عوامل در انتخاب لوستر است. اگر لوستری کوچک تر از اندازه ی مناسب انتخاب کنید در فضای شما گم خواهد شد و به چشم نمی آید و عملاً بودجه ی شما هدر رفته است و اگر انتخاب شما بیش از حد بزرگ باشد رسماً تناسب شما را در هم شکسته و زیبایی فضا را از بین خواهد برد. در اینجا چند نکته به شما میآموزیم تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
بیش از هر چیز به خاطر داشته باشید که استایل و وزن بصری لوستر روی تعیین سایز مناسب تأثیر به سزایی دارد. لوستر با وزن بالای نوری کمی کوچک تر به نظر میرسد در حالی که لوستر با نورهای کوچک (لامپ های کوچک) کمی بزرگتر به نظر میرسد
راه ساده برای تعیین سایز لوستر این است که طول و عرض اتاق را بر حسب فوت (برای تبدیل متر به فوت ، متر را در ۳.۳ ضرب کنید) با هم جمع کنید. این عدد قطر لوستر شما بر حسب اینچ خواهد بود. برای مثال لوستر مناسب برای یک اتاق ۳*۴ مطابق فرمول زیر محاسبه میشود. (هر اینچ برابر ۲.۵۴ سانتیمتر است)
(۴+۳)*۳.۳=۲۳.۱ Inch [تقریباً ۶۱سانتیمتر]
اگر اتاق شما کوچک تر از ۳*۳ متر است ، عرض لوستر باید بین ۴۳ تا ۵۰ سانتیمتر باشد.
اگر اتاق شما حدود ۴*۴ متر است، عرض لوستر باید حدود ۶۰ تا ۷۰ سانتیمتر باشد.
اگر اتاق شما حدود ۴.۵*۴.۵ متر است، عرض لوستر باید بین ۶۵ تا ۸۲ سانتیمتر باشد.
یکی از مهمترین مواردی که در انتخاب لوستر برای پذیرایی باید به آن توجه شود، اندازه لوستر است. با توجه به فضای پذیرایی است که شما می توانید اندازه لوستر مورد نظر خود را انتخاب کنید که ممکن است بزرگ باشد و یا کوچک و متوسط باشد.
اگر فضای پذیرایی شما بزرگ است میتوانید لوسترهای مختلف را انتخاب کنید و اگر فضای پذیرایی شما کوچک است توجه داشته باشید که لوستری را انتخاب کنید که شاخه ها و چراغ های آن کمتر باشد در صورتی که لامپ های زیادی در لوستر به کار رفته باشد به دلیل داشتن نور زیاد مجبور به کم کردن لامپ ها خواهید شد که موجب میشود لوستر شما جلوه خوبی نداشته باشد.
عرض زیاد لوستر نسبت به پهنای میز ناهارخوری
معیار دیگری که هنگام چگونه لوستر مناسب انتخاب کنیم برای اتاق نشیمن باید مورد توجه قرار داد، پهنای میز ناهارخوری است. در واقع زمانی که دو عنصر دکوراتیو در نزدیکی همدیگر قرار میگیرند، باید یکی از لوازم به لحاظ ابعاد کوچکتر باشد.
در این صورت کنتراست بهتری ایجاد شده و چشم افراد به سمت وسیله بزرگتر گرایش بیشتری پیدا میکند. پس بهتر است قطر لوستر بالای میز حدود ۳۰ سانتیمتر از پهنای میز کمتر باشد. این کار علاوه بر ایجاد تناسب میان دو عنصر نزدیک به هم، میزان روشنایی لوستر را نیز کنترل میکند.
چگونه لوستر مناسب انتخاب کنیم ،انتخاب رنگ لامپ و نورپردازی فضا هم در زیباسازی محیط خیلی مهم است. حتما از لامپ های آفتابی و مهتابی در کنار هم برای نورپردازی استفاده کنید تا هم نور یک رنگ لوستر چشم تان را ناراحت نکند و هم رنگ دکوراسیون منزل تان تحت تاثیر قرار نگیرد.
صنایع لوسترسازی مهروماه بابیش از 35 سال سابقه ی درخشان درزمینه طراحی و تولید انواع لوستر و چراغ های تزئینی درخدمت مشتریان عزیز میباشد. این مجموعه باکادر مدیریتی وفنی مجرب بادرنظر گرفتن تمام سلایق یکی از پیشگامان عرصه نورپردازی درکشور بشمار می آید. تمام محصولات ما در بخش های مختلف و مورد نیاز ریختگی ، آبکاری ، پرداخت کاری ،مونتاژ وکنترل کیفیت به تولید رسیده و به بازار عرضه میگردد
طراحی سایت و بهینه سازی سایت گروه فنی مهندسی سیف دیزاین
دیدگاهتان را بنویسید