نور در دکوراسیون منزل، یکی از عناصر مهمی است که میتواند فضای جذابی را برای شما ایجاد کند. امروزه وجود انواع و مدلهای زیادی از لامپها و چراغهای روشنایی، تنوع نورپردازی در ساختمان را زیاد کرده است؛ از لامپهای رشتهای سقفی و دیواری تا چراغهای رومیزی، نورهای مخفی الایدی سقف و دیوار، نور زیر کابینت و بسیاری از انواع دیگر نورپردازیها، این شما هستید که باید ببینید کدام نوع از نورپردازی و لامپ را برای منزل خود میپسندید. در این مقاله از مهر و ماه راجع به مدل هالوژن سقفی و لامپ های صحبت خواهیم کرد.
نورپردازی سقف میتواند جلوه بیشتری به محیط خانه شما بدهد. اگر شما هم دوست دارید فضای منزل و یا دفتر کار خود را شیکتر و لوکسترکنید و دکوراسیون محیط اطراف خود را تغییر بدهید؛ نورپردازی سقف میتواند بهترین گزینه برای شما باشد. این نوع نورپردازی میتواند تغییرات چشمگیری را در دکوراسیون منزل شما ایجاد کند.
انواع مختلفی از لامپها از جمله: لامپ رشتهای، فلورسنتها (کم مصرف)، لامپ هالوژن و الایدی، برای نورپردازی منزل وجود دارند. یکی از انواع لامپهای مورد استفاده از نورپردازیهای سقف در دکوراسیون داخلی لامپهای هالوژن سقفی هستند. به دلیل وجود گازهای هالوژن مانند برم یا ید داخل این نوع از لامپ به اسم لامپ هالوژن شناخته شده است. با ورود برق به داخل لامپ، گاز هالوژن باعث داغ شدن رشتهی تنگستن داخل لامپ میشود و در نهایت نور سفید رنگی ایجاد میکند. لامپ های مدل هالوژن سقفی همانطور که از نامش مشخص است برای سقف کاربرد دارد. امروزه در دکوراسیون منازل برای زیبایی و روشنایی از لامپ هالوژن سقفی استفاده میشود.
المر فردریش و امِت وایلی لامپهای هالوژن را سال ۱۹۵۵ در جنرال الکتریک نلا پارک اوهایو ابداع کردند. قبل از این دو نفر افراد دیگری سعی کرده بودند لامپهای هالوژن بسازند اما موفق نشده بودند جلوی سیاه شدن حباب را بگیرند. فردریش متوجه شد برای سیاه نشدن حباب باید دور تنگستن کمی ید قرار دهد.
از سال ۱۹۵۹ که لامپهای هالوژن رسما به بازار عرضه شد، مهندسان سعی کردند کیفیت این نوع لامپ را بهبود ببخشند. لامپهای هالوژن از دهه ۸۰ میلادی به بعد سبکتر از نوع قبلی خود شدند.
انواع لامپهای هالوژن رنگی و غیر رنگی کیفیت خوبی دارند و نور را یکنواخت پخش میکنند. همین باعث میشود گزینهای محبوب برای استفاده در منزل و محیط کار باشند.
ابعاد کوچک لامپهای هالوژن باعث کاربردهای منحصربهفرد این نوع لامپ میشوند. یکی از کاربردهای لامپهای هالوژن در پروژکتور است.
اگر دوست دارید درجهی نور را تنظیم کنید و نور را با خاموش یا روشن کردن لامپ کم یا زیاد نکنید، لامپهای هالوژن بهترین گزینه برای شما است. انواع لامپهای هالوژن رنگی و غیررنگی و لامپهای هالوژن سقفی به شما اجازه کاهش نور را میدهند.
لامپهای هالوژن سقفی کم مصرف که انواع غیرسقفی هم دارد، با این مصرف کم بسیار مقرون به صرفه است و هزینههای برق شما را کنترل میکند.
از آنجا که اجزای لامپهای هالوژن در محفظهای قرار دارند و دیده نمیشوند، حس و حال قدیمی لامپها را از بین میبرند و نمیتوان دید درون لامپ چه خبر است.
انواع این لامپ سوزنی و غیر سوزنی و پایه سوزنی به روغن روی سطحشان حساس هستند که این در نهایت عمر لامپ را کاهش میدهد.
یکی دیگر از معایب این نوع لامپها گاز سمی هالوژن در آنها است. اگر این لامپها بشکنند نباید به آنها دست زد.
لامپ هالوژن سقفی اغلب به شکل لامپهای دایرهای شکل کوچک هستند که در داخل سقف قرار میگیرند و بعد از نصب و روشن شدن مانند یک نقطهی نورانی در سقف دیده میشوند. لامپ هالوژن سقفی را نمیتوان به عنوان روشنایی اصلی خانه در نظر گرفت، زیرا شدت نور آن برای روشنکردن کل فضا کافی نیست. از لامپ هالوژن سقفی در فضاهای مختلفی از خانه کاربرد دارد و همچنین در سالنهای زیبایی، مطب پزشکان و دفاتر اداری و… استفاده میشود.
یک کاربرد لامپ های هالوژن استفاده از آن درمنازل است. این لامپ ها برای استفاده دردکوراسیون داخلی بخصوص در دکورها مناسب هستند. بسیاری از مغازه های طلافروشی از رفلکتورهای آیینه ای هالوژنی برای جلوه دادن به جواهرات استفاده می کنند. از لامپ های هالوژنی حتی برای گرم کردن غذا و یا در پروژکتورهای قابل حمل هم استفاده می کنند. لامپ های هالوژنی بدلیل سایز کوچک کوارتز میتواند در مکان های مختلف برای مصارف مختلف استفاده شود. این لامپ ها در چراغ های جلو اتومبیل ها و در زیر کابینت ها و … استفاده می شوند. از رفلکتورهای هالوژنی مثل MR و PAR برای پروژکتورها استفاده می شود
مدل هالوژن سقفی؛ زینت بخش فضاهای مختلف خانه
فضاهایی از منزل که می توان از لامپ هالوژن سقفی استفاده کرد:
همانطور که در بالا گفتیم، از لامپ هالوژن سقفی در بخش های مختلفی از خانه میتوان استفاده کرد، در ادامه برخی از نمونههای استفاده از لامپ هالوژن در منزل آمده است.
استفاده از لامپ هالوژن در سقفهای کاذب و کناف کاربرد زیادی دارد. برای تکمیل زیبایی طراحی سقف کناف میتوان از لامپ هالوژن سقفی استفاده کرد. در زمانهایی که به نور زیادی احتیاج ندارید، روشن کردن نورهای سقفی فضایی رمانتیک و زیبا در نشیمن به وجود میآورد.
آشپزخانه قلب هر خانه است. وجود لامپهای هالوژن سقفی در سقف آشپزخانه، آرک ورودی، بالای کانتر و.. نیاز شما به روشنایی در هر قسمت از آشپزخانه را تامین میکند. البته باید روشنایی اصلی دیگری برای آشپزخانه در نظر گرفته شود.
این نوع لامپ در هر فضایی که نیاز به نور ملایم باشد میتوان استفاده کرد. ترکیب روشنایی لامپ هالوژن سقفی با لوستر و یا چراغی که برای اتاق خواب در نظر گرفته میشود، زیبایی اتاق خواب را چند برابر میکند. زمانی که دوست دارید میزان نور اتاق کم باشد میتوانید لامپهای هالوژن سقفی را روشن کنید و لامپ اصلی را خاموش کنید. با استفاده از چندین لامپ هالوژن کوچک در سقف، میتوانید آسمان و ستارهها را در اتاق خواب تداعی کنید.
زمانی که در سقف و یا دیوار بخشی از دکوراسیون داخلی میخواهید بر عنصر و یا فضایی تاکید کنید میتوانید از لامپ هلوژن استفاده کنید. مثلا نورپردازی فضایی که تلویزیون را قرار میدهید یا بخشهایی از سقف که دوست دارید دیده شود را میتوانید با لامپ هالوژن سقفی تزیین کنید.
این لامپها همانطور که از اسمشان پیداست بر اساس تکنولوژی SMD ساخته شدهاند و چند چیپ الایدی دارند که با یک سیم نازک به هم متصل شده است. این لامپها گرمای کمتر و نور بیشتری دارند و بهدلیل زیبایی بیشتر هالوژنهای SMD، مصرف گستردهتری از این نوع لامپها در ساخت تجهیزات نورپردازی میشود.
هالوژنها COB هم مثل هالوژنها SMD پرنور هستند. این مدل از هالوژنها هم چیپهای الکترونیکی دارند و روی برد نصب میشوند. COBها یک نقطه نورانی را نمایش میدهند و علاوه بر اینکه مصرف کم و عمر بالایی دارند، برای استفاده در سقف کاذب و محیطهای توکار آشپزخانه و … استفاده میشوند.
هالوژنهای LED تشکیلشده از چندین دیود نورافشان هستند که وقتی جریان الکتریکی به آنها میرسد، نور تولید میکنند. هرچه تعداد دیودهای لامپ هالوژن بیشتر باشد، نور لامپ بیشتر است. این لامپها هم مصرف برق چندانی ندارند و میتوانند در ساختمانهای مسکونی و مغازهها و همچنین نورپردازی در دکوراسیونها استفاده شوند.
کلام آخر:
لامپ هالوژن سقفی یکی از انواع لامپهایی است که شما میتوانید برای نورپردازی سقف در دکوراسیون از آن استفاده کنید. برای طراحی دکوراسیون منزل خود به شرایط فضای مورد نظر، مساحت آن، میزان نور مورد نیاز و… توجه کنید. از هرنوع نورپردازی که برای دکوراسیون منزل استفاده میکنید، صرفهجویی و درست مصرف کردن انرژی برق را فراموش نکنید.
صنایع لوسترسازی مهروماه بابیش از 35 سال سابقه ی درخشان درزمینه طراحی و تولید انواع لوستر و چراغ های تزئینی درخدمت مشتریان عزیز میباشد. این مجموعه باکادر مدیریتی وفنی مجرب بادرنظر گرفتن تمام سلایق یکی از پیشگامان عرصه نورپردازی درکشور بشمار می آید. تمام محصولات ما در بخش های مختلف و مورد نیاز ریختگی ، آبکاری ، پرداخت کاری ،مونتاژ وکنترل کیفیت به تولید رسیده و به بازار عرضه میگردد
طراحی سایت و بهینه سازی سایت گروه فنی مهندسی سیف دیزاین
دیدگاهتان را بنویسید