راهنمای انتخاب لوستر پذیرایی ، همانطور که میدانید، امروزه به دلیل گسترش مدرنیت و گرایش انسان ها به استفاده از تجهیزات پیشرفته، شکل و شمایل خانه ها نیز دچار تغییراتی شده. به طور مثال استفاده از لوستر ها یکی از این تغییرات در خانه هاست.
انواع لوستر ها برای نورافشانی بیشتر و نیز زیباتر کردن جلوه خانه ها تولید شدهاند و این عامل سبب تغییر جلوه خانه ها شده است. نورافشان ها در سایز ها و انواع مختلف تولید شده اند و همین دلیل باعث راحتی در انتخاب و استفاده از این نورافشان ها برای خانه ها میشود. همچنین انواع این نورافشان ها برای مکان های مختلف خانه نیز تولید شده اند که میتوان از آنها استفاده کرد، مثلاً:
لوسترهای آشپزخانه: این نورافشان ها در سایز های مختلف برای نصب در آشپزخانه ها ساخته شده اند و جلوه زیبایی را به آشپزخانه میدهند و انتخاب نوع این نورافشان ها نیز مبنی بر اندازه آشپزخانه و میزان ارتفاع سقف آشپزخانه صورت میپذیرد. همچنین موارد دیگری نیز در انتخاب نورافشان مناسب آشپزخانه وجود دارد که تعدادی از آنها عبارتند از: تناسب با وسایل موجود در آشپزخانه، تم رنگی آشپزخانه، میزان نور مورد نیاز و…
لوستر بعدی نیز نورافشان مورد نیاز در پذیرایی و اتاق ها است: این نورافشان ها نیز مبنی بر نوع اتاق ها و سالن پذیرایی انتخاب میشوند و اندازه و میزان نوردهی نورافشان نیز به نیاز این اتاق ها بستگی دارد.
لوستر ها یا به عبارتی نور افشان ها متناسب با سلیقه های گوناگونی تولید میشوند و همچنین در تولید آن ها از متریال های متفاوتی نیز استفاده میشود. متریال هایی نظیر: فلز و چوب و استیل و… . امروزه استفاده از چوب در تولید لوسترها بسیار مورد توجه است و از اجناس پرفروشی است که زیبایی دو چندانی دارد. از سوی دیگر چوب به دلیل دوام بالا و راحتی در ست کردن وسایل خانه میتواند انتخاب مناسبی برای افراد باشد.
لوستر زیبایی را به خانه شما هدیه میدهد. دکوراسیون زیبای منزل در صورت خودنمایی میکند که روشنایی مناسبی در منزل فراهم باشد و این نقش بر عهده لوستر و چراغهای دیواری و آباژورها است. لوستر در طرحها، سبکها و رنگهای مختلف عرضه میشوند. هر اتاقی با هر سبکی لوستری مخصوص خود را میطلبد. آنقدر تنوع در مدل لوسترها وجود دارد که هنگام خرید سردرگم میشوید. در این مطلب به بررسی لوستر پذیرایی پرجلوهترین اتاق منزل، یعنی پذیرایی و راهنمای انتخاب لوستر پذیرایی میپردازیم.
لوستر یکی از اکسسوری های سنتی دکوراسیون داخلی در فضاهایی همچون اتاق نشیمن، سالن ناهارخوری، تالارهای بزرگ و… است که استفاده از آن در این روزگار، بر محوریت زیبایی و روشنایی تأکید دارد.
لوستِر (به فرانسوی: Lustre) (که به نامهای چلچراغ،آویز یا نورافشان نیز شناخته میشود) شاخهای از لامپ های تزئینی است که معمولاً به صورت ثابت بر سقف منازل نصب میگردند. لوسترها معمولاً با دهها لامپ و منشور کریستالی مزین میشوند. بزرگترین لوستر کریستالی جهان، هدیهای از طرف ملکه ویکتوریا بود، که امروزه در کاخ دلمهباغچه در استانبول قرار دارد. این لوستر ۷۵۰ لامپ دارد و وزن آن ۴٫۵ تن است.
یکی از جذاب ترین مکان ها برای استفاده از لوستر مدرن، درست بالای میز ناهارخوری است. در حقیقت قسمت ناهارخوری خانه تنها با وجود یک لوستر شیک و لوکس کامل خواهد شد. از آنجایی که سقف بیشتر منازل سفید و روشن است اضافه کردن عنصری که متضاد با آن باشد دکوراسیون منزل را خیلی زیباتر نشان میدهد.
از این رو نصب لوسترهایی به رنگ مشکی یا برنجی طلایی، در زمینه سفید سقف شاید تنها المانی باشد که منزل شما برای زیباسازی و تغییر دکوراسیون به آن نیاز داشته باشد. بین لوسترهای مشکی و طلایی رنگ فلزی-برنجی، مدل های صنعتی با چراغ های حبابی زرد و نارنجی ادیسونی بهترین انتخاب هستند. شکل های زیر تعدادی از این لوسترهای مدرن را نشان میدهد.
لوستر سقفی پذیرایی باید یک مدل پرنور و درخشان باشد. اگر سقف پذیرایی شما بلند است میتوانید از یک لوستر بزرگ یا بلند شاخه دار استفاده کنید. باتوجه به سلیقه شخصی خود در انتخاب نوع دکوراسیون داخلی منزل می توانید نمونه کلاسیک یا مدرن را انتخاب کنید.
اگر طول سقف شما بلند باشد میتوانید از دو یا سه لوستر در قسمت های مختلف سقف استفاده کنید. اگر پذیرایی شما کوچکتر است از خرید لوسترهای پرحجم و بزرگ بپرهیزید و سعی کنید متناسب با فضای پذیرایی لوستری کوچکتر با نوری متناسب انتخاب کنید تا فضا را شلوغ نکند.
سبک و مدل لوستر یکی از مهمترین نکاتی است که باید به آن توجه داشته باشید. قبل از بررسی ابعاد فنی لوستر، مشخص کنید که سبک چیدمان منزلتان، سنتی است یا از چیدمان مدرن برای طراحی داخلی و دکوراسیون منزل لذت میبرید.
شاید هم برای اتاق پذیرایی و بخش های دیگر منزلتان تلفیقی از سبک مدرن و سنتی را میپسندید. در هر حال قبل از شروع فرآیند خرید، باید تصمیم نهایی را برای سبک چیدمان گرفته باشید.
راهنمای انتخاب لوستر پذیرایی ، اگر قصد خرید یا تعویض لوستر اتاق را دارید باید نکات از جمله سبک، مدل و رنگ دکوراسیون پذیرایی منزلتان را مدنظر داشته باشید و بر اساس لوستر را خریداری کنید. باید تصمیم بگیرید چه سبکی از لوستر مناسب پذیرایی است چه فضایی در دسترس دارید و چه میزان روشنایی را این فضا لازم دارد.
لوستر را بر اساس میزان روشنایی انتخاب کنید
لوسترها در سایزهای مختلف و با تعداد شاخهها و چراغهای گوناگون وجود دارند. روشنایی مورد نیاز در هر محیطی متفاوت است. برای انتخاب لوستر به میزان نوری که لازم دارید دقت کنید. روشنایی سایر منابع نوری را هم در نظر بگیرید و سپس نسبت به انتخاب لوستر اقدام کنید.
اگر پذیرایی منزلتان کوچک است بهتر است از لوستر با تعداد لامپهای کمتر استفاده کنید. در صورتی که تعداد لامپهای لوستر پذیرایی زیاد باشد نور محیط زیاد میشود و لازم است برای به تعادل رساندن نور محیط، برخی از لامپها را بازکنید که نمایی نازیبا به دکوراسیون منزلتان میدهد.
معیار دیگری که هنگام انتخاب لوستر برای اتاق نشیمن باید مورد توجه قرار داد، پهنای میز ناهارخوری است. در واقع زمانی که دو عنصر دکوراتیو در نزدیکی همدیگر قرار میگیرند، باید یکی از لوازم به لحاظ ابعاد کوچکتر باشد.
در این صورت کنتراست بهتری ایجاد شده و چشم افراد به سمت وسیله بزرگتر گرایش بیشتری پیدا میکند. پس بهتر است قطر لوستر بالای میز حدود ۳۰ سانتیمتر از پهنای میز کمتر باشد. این کار علاوه بر ایجاد تناسب میان دو عنصر نزدیک به هم، میزان روشنایی لوستر را نیز کنترل میکند.
بعضی لوسترها دارای لامپهایی هستند که رو به بالا و به طرف سقف هستند. در این مدل از لوستر، نور به سمت تابیده میشود. برخی از لوسترها هم دارای لامپهایی به طرف پایین هستند و نور را به سمت اشیای زیر سقف و اثاثیه میتابانند.
لوسترهای سقفی هم که بیشتر برای خانههایی با سقف کوتاه در نظر گرفته میشوند، نور را بیشتر به سمت دیوارها معطوف میکنند. حباب داشتن یا نداشتن لوستر هم در پخش نور تأثیر دارد. در نتیجه وقتی میخواهید یک لوستر شیک، زیبا انتخاب کنید حتماً به فرم قرار گرفتن لامپها هم دقت داشته باشید تا به اهداف نورپردازی خود برسید. تنظیم نور لوستر هم موضوع بسیار مهمیاست.
بنا به اینکه چه نوع از نورپردازی را برای محیط میپسندید، شیوه کنترل میزان نور هم بسیار مهم خواهد بود. مثلاً بعضی از لوسترها مجهز به کنترلهایی هستند که شدت نور را کم و زیاد میکند یا کلیدهای دیمر میتواند تا حدی کنترل شدت نور را بر عهده بگیرد.
لامپهای LED و CMF یا به اصطلاح کم مصرف در اندازهها و اشکال مختلف جهت نصب بر روی لوستر در بازار وجود دارند که طول عمر بالایی هم دارند.
راهنمای انتخاب لوستر پذیرایی ، لوسترها در اندازههای مختلفی وجود دارند. برای پذیرایی و نشیمنهای بزرگ بهتر است از لوسترهای با حجم بزرگ و برای پذیرایی کوچک از لوستر کوچک و سبک تر استفاده کنید. لوستر پذیرایی بزرگ خودش را در سالن پذیرایی بزرگ بیشتر نشان میدهد و جلوه ای زیبا به چیدمان منزلتان میدهد.
اگر لوستری کوچک تر از اندازه مناسب انتخاب کنید در فضای شما گم خواهد شد و به چشم نمیآید. اگر سقف پذیرایی بلند است از لوسترهای آویز و بلند استفاده کنید و بر عکس در صورتی که سقف کوتاهی دارید برای لوستر، انواع کوتاه با مدلهای سقفی بهتر است.
علاوه بر این باید با توجه به محل قرار گرفتن لوستر نسبت به خرید آن اقدام کنید. مثلاً اگر قرار است لوستر را بالای میز نهارخوری در سالن پذیرایی بزرگ قرار دهید باید به ابعاد میز هم توجه کنید. لوستر و میز نباید حالتی غالب بر یکدیگر داشته باشند و باید متناسب به نظر برسند.
در این حالت قطر لوستر باید حداقل ٣٠ سانتیمتر از عرض میز کمتر باشد و حداقل ١٢٠ سانتیمتر از دیوارهای اتاق فاصله داشته باشد. علاوه بر این نقطه وسط آن باید با نقطۀ وسط میز در یک محور قرار بگیرد.
سبک دکوراسیون پذیرایی شما چگونه است؟ سنتی و لوکس، کلاسیک، سلطنتی، مدرن، اسپرت و فانتزی، مینیمال یا سبکهای دیگر؟ این که مدل لوستر پذیرایی شما کریستالی، فلزی، آهنی، مسی، برنزی یا چوبی باشد به سبک دکوراسیون پذیرایی شما مرتبط است.
رنگ لوستر هم به سبک دکوراسیون شما بستگی دارد. این روزها لوسترهای رنگارنگ زیادی وجود دارند. از سفید و قهوه ای گرفته تا مشکی و زرشکی.
در پذیرایی خانههای مدرن از لوسترهای کوچک جدید و لوسترهایی که به اسپرت معروف هستند، استفاده کنید این لوسترها به طور معمول روشنایی زیادی ندارند و در ساخت آنها نیز از چوب و فلز استفاده شده است.
برای پذیرایی خانههایی که دکوراسیون و چیدمان سنتی دارند استفاده از لوسترهای بزرگ و کلاسیک که به طور معمول از نور بیشتری برخوردار هستند، توصیه میشود، هماهنگی سبک لوستر خانه شما با سبک دکوراسیون پذیرایی زیبایی دو چندانی را به قسمت پذیرایی خواهد بخشید.
برخی از اتاقهای پذیرایی هستند که در آنها سقف گچبری شده است و از تزییناتی برخوردار است، لوستر پذیرایی که برای سقف گچبری شده تهیه میشود بهتر است که ساده باشد و لوسترهایی که شلوغ هستند مناسب این نوع از سقفها نیست و سبب شلوغی بیش از حد پذیرایی میشوند که خسته کننده خواهد بود.همچنین می توانید مقاله مربوط به راهنمای خرید لوستر ریموت دار را مطالعه نمایید.
لوسترهای بلوری یا کریستالی سبک بسیار گسترده ای از لوسترها را شامل می شوند و به دلیل کریستال هایی که در ساخت آن ها استفاده شده، به این نام شناخته میشوند. یک لوستر کریستالی میتواند اشکال مختلفی داشته باشد. اگر به دنبال ظرافت ناب هستید، این مدل لوستر میتواند انتخاب مناسبی برای سالن شما باشد.
یکی از محبوب ترین طرح ها برای لوسترهای کریستالی با عنوان لوستر قطره باران شناخته میشود. یک لوستر با کریستال هایی که مرتب شده اند و مانند باران به نظر می رسند.
این نوع لوسترها معمولاً دارای پنج شمع یا بیشتر می باشند. در حالت ایده آل، این نوع لوستر برای کسانی مناسب است که سبک روستایی را ترجیح میدهند. این لوسترها به اندازه بعضی از مدل های دیگر بزرگ نیستند، بنابراین به فضای زیادی احتیاج ندارند.
امروزه به منظور نور بیشتر، این لوسترها را به جای شمع، با چراغ هایی به شکل شمع میسازند. استفاده از این نوع لوستر در سالن پذیرایی خانه هایی به سبک روستیک و روستایی بسیار مناسب و زیبا است و جلوه منحصربهفردی را به نمایش میگذارد.
از دیگر نکات مهمیکه در انتخاب لوستر برای پذیرایی باید به آن توجه شود این است که لوستر هم ساده و هم استاندارد باشد. توجه داشته باشید که حبابهایی که در لوستر به کار گرفته شده است ساده باشد یعنی حبابهایی باشند که اگر اتفاقی برای آنها افتاد به سادگی از بازار قابل تهیه باشند و دیگر شما مجبور نشوید لوستر خود را عوض کنید.
سعی کنید لوستری را برای پذیرایی را از لوستر فروشیهای معتبر خریداری کنید و لوستر انتخابی شما از پیچیدگی زیادی برخوردار نباشد که به راحتی قابل تمیز شدن باشند. در واقع لوستر مناسب برای پذیرایی لوستری است که در عین زیبایی، استاندارد و ساده نیز باشد. قیمت لوسترها بر اساس کیفیت متفاوت است. مطمئناً هر چه کیفیت بالاتر باشد مجبور به پرداخت قیمت بیشتری خواهید بود.
برای خانههایی که فضای آن کوچک است باید لوسترهایی کوچک با تعداد شاخه ۴ الی ۱۲ عدد را انتخاب کنید. همچنین برای خانههایی که بزرگ است میتوانید لوسترهایی بزرگ با تعداد شاخههای بالا را انتخاب کنید.
اگر میخواهید لوستر مناسب فضای اتاق خود را خریداری کنید میتوانید از فرمول زیر برای انتخاب لوستر با ابعاد مناسب کمک بگیرید:
اتاقهایی که کوچکتر از ۳*۳ متر میباشند، عرض لوستر باید بین ۴۳ تا ۵۰ سانتی متر باشد.
اتاقهایی که حدود ۴*۴ متر هستند، عرض لوستر باید حدود ۶۰ تا ۷۰ سانتی متر باشد.
اتاقهایی که حدود ۴.۵*۴.۵ متر هستند، عرض لوستر باید بین ۶۵ تا ۸۲ سانتی متر باشد.
در آخر
راهنمای انتخاب لوستر پذیرایی ، اگر به فکر اضافه کردن یک چراغ روشنایی به پذیرایی خانه خود برای زینت بخشیدن به آن هستید، لوسترها انتخاب کلاسیکی هستند که تأثیر ویژه ای در جلوه بخشیدن به دکوراسیون داخلی منزل شما دارند و انتخاب بهترین آنها باعث زیبایی بیشتر خانه شما خواهد شد.
شما می توانید برای دیدن لوسترهای عالیس آنتیک ، چراغ لامپا ، لوستر لیلیوم اسپانیا به صفحه محصولات مراجعه نمایید.
صنایع لوسترسازی مهروماه بابیش از 35 سال سابقه ی درخشان درزمینه طراحی و تولید انواع لوستر و چراغ های تزئینی درخدمت مشتریان عزیز میباشد. این مجموعه باکادر مدیریتی وفنی مجرب بادرنظر گرفتن تمام سلایق یکی از پیشگامان عرصه نورپردازی درکشور بشمار می آید. تمام محصولات ما در بخش های مختلف و مورد نیاز ریختگی ، آبکاری ، پرداخت کاری ،مونتاژ وکنترل کیفیت به تولید رسیده و به بازار عرضه میگردد
طراحی سایت و بهینه سازی سایت گروه فنی مهندسی سیف دیزاین
دیدگاهتان را بنویسید